Patriarhului Daniel, mesaj la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii: „Un prieten constant al poporului român”

Patriarhul Daniel FOTO: Wikimedia Commons
Patriarhul Daniel FOTO: Wikimedia Commons

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis vineri, 9 septembrie, un mesaj de condoleanţe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. „Majestatea Sa a rămas în conştiinţa noastră ca o susţinătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit şi, în general, a României”, afirmă Patriarhul.

„Suntem profund mişcaţi de trecerea la Domnul a regretatei Regine Elisabeta a II-a, mama iubită a Majestăţii Voastre şi Suveran al Regatului Unit şi al Commonwealth-ului, în ziua de 8 septembrie 2022, în care sărbătorim, în Biserica Ortodoxă, Naşterea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioarei Maria. Cunoaştem legătura apropiată pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a avut-o cu Familia Regală a Românei, în special cu fostul Rege Mihai al României, pe care l-a apreciat atât de mult”, scrie în mesajul transmis de patriarh Regelui Charles al III-lea.

Potrivit Patriarhului, Regina Marii Britanii a fost „un prieten constant al poporului român şi, în special, al Bisericii Ortodoxe Române, în strădania de a trece prin vremurile grele ale dictaturii comuniste”.

„Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a rămas în conştiinţa noastră ca o susţinătoare constantă a românilor care s-au stabilit în Regatul Unit şi, în general, a României, fiind inspirată de manifestarea statornică de iubire şi apreciere a Majestăţii Voastre pentru ţara şi poporul nostru. În aceste momente de mare întristare şi durere pentru Familia Regală Britanică şi pentru Majestatea Voastră, personal, ne rugăm ca sufletul nobil al Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a să se odihnească în pacea, lumina şi iubirea Preasfintei Treimi. Veşnica ei pomenire din neam în neam!”, a transmis Patriarhul Daniel, potrivit Agerpres.

Mesajul lui Papa Francisc după moartea reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.