Pasajul „Europa Unită” din Sectorul 4 a ajuns într-o etapă importantă. Grinzi lungi de 30 de metri fiecare au intrat în București noaptea trecută

FOTO: Captură video/Youtube
FOTO: Captură video/Youtube

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale Bucureștiului din ultimii ani intră într-o nouă etapă. Pasajul rutier suprateran „Europa Unită”, un proiect avangardist, pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește de la zero, a ajuns într-un moment important. Urmează să se monteze tablierul metalic, cu o greutate de aproximativ 500 de tone.

Constructorii au lucrat timp de trei luni zi lumină la structura de rezidență, compusă din patru piloni armați, care să confere stabilitate maximă pasajului. Aseară, 22 iulie, au ajuns pe Bulevardul Metalurigiei, transportate pe două autotrenuri de mare capacitate, primele compoenente ale tablierului.

Pasajul „Europa Unită” este proiectat cu trei deschideri, iar noaptea trecută s-a montat prima porțiune, pentru aceasta folosindu-se o structură intermediară și provizorie de susținere pe care au fost sprijinite grinzile tablierului, cu o lungime de 30 de metri fiecare. La fel se va proceda și în cazul montării celorlalte două deschideri, pentru ca, ulterior, pe structura obținută să se amenajeze căile de rulare pentru circulația rutieră.

Pasajul construit de Primăria Sectorului 4, la intersecția dintre Bulevardul Metalurgiei și strada Turnu Măgurele, va avea o lungime de peste 650 de metri, două benzi de circulație pe fiecare sens și va fluidiza traficul într-o zonă intens tranzitată în sudul Bucureștiului.

Noul pasaj ce se construiește în Sectorul 4 va răspunde tuturor cerințelor și standardelor de siguranță rutieră impuse în domeniu. Dincolo de componentele ce țin de stricta utilitate a pasajului, acest obiectiv de investiții va fi un reper și din punct de vedere arhitectural, îmbinând armonios elementele de funcționalitate cu cele de design urban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here