O femeie infectată cu COVID din Galaţi vindea produse agroalimentare la o tarabă din piaţă

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

O femeie de 50 ani din Galaţi confirmată pozitiv cu COVID chiar din 25 martie a fost amendată de poliţiştii locali. Ea a fost surprinsă în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă din piaţa Cartierului Micro 19 din municipiu.

Se arată într-un comunicat  transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei.

Vindea produse agroalimentare la o tarabă, infectată cu COVID

„Poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr. 3 au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numită O.E., în vârstă de 50 ani, din Galaţi. Persoana în cauză a fost depistată pe Aleea Comerţului din Micro 19, în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă. Deşi în data de 25 martie 2021, a fost depistată pozitiv cu COVID-19 şi trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 08 aprilie 2021”, a declarat Aurelia Matei.

În perioada 29 martie – 4 aprilie, agenţii Poliţiei Locale Galaţi au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, un număr de 141 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 70.000 lei.

 13 călători sancţionati

Tot pentru combaterea efectelor pandemiei cu COVID-19, poliţiştii locali au efectuat controale pe un număr de 624 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor, 1.325 de călători au fost avertizaţi verbal şi alţi 13 au fost sancţionati.

 88 de persoane aflate în izolare sau carantină la domiciliu au fost verificate de către poliţiştii locali.

„Trebuie precizat că, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri adoptat la finele lunii martie 2021, la nivelul Poliţiei Locale Galaţi acţiunile de combatere a efectelor pandemiei cu COVID-19, vor continua şi în perioada următoare”, a spus Aurelia Matei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here