Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, redeschis cu ocazia „Zilelor Județului Dâmbovița”.

Carmen Holban
Carmen Holban

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost redeschis cu ocazia „Zilelor Județului Dâmbovița”. Muzeul, aflat în reședința de la Târgoviște a scriitorului Ioan Alexandru Brătescu-Voinești, a fost închis în noiembrie anul trecut, fiind demarate lucrări de restaurare a clădirii și refacerea integrală a picturii permanente.

Muzeul a fost restaurat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița. La eveniment au participat președintele CJD – Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, vicepreședinții CJD , Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputații Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii și Carmen Holban precum și membrii Societății Scriitorilor Târgovișteni, cadre didactice și alte personalități .

„Dâmbovița este un județ care se poate mândri cu o bogată moștenire culturală, iar trecutului nostru istoric îi stau mărturie semnele trecerii unor voievozi ce au influențat vremurile domniilor lor. Ieri, am participat la redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni, parte a evenimentelor „Zilelor Județului Dâmbovița”. Aici, într-o expoziție permanentă, se găsesc operele unor autori reprezentativi ai județului Dâmbovița. Totodată, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, alături de Ambasadorul Greciei în România, Excelența Sa Sofia Grammata, am fost martorii unei incursiuni în timp. S-a gătit și s-a cântat așa cum se întâmpla în curțile domnești și cele boierești pe vremea fanarioților”, a declarat deputatul Carmen Holban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.