Modernizare spectaculoasă în zona străzilor Năsăud-Vistierilor din Sectorul 5

Primăria Sectorului 5 anunță că au fost finalizate lucrările de reamenajare a zonei străzilor Năsăud-Vistierilor. Aici, administrația locală a inaugurat un nou parc și a refăcut întreaga zonă adiacentă, atât în ceea ce privește spațiul verde cât și infrastructura rutieră și pietonală.

„Astfel, începând de astăzi, locuitorii Sectorului 5 se pot bucura de un nou loc de joacă modern pentru copii, dotat cu aparate de joacă configurate pe diferite categorii de vârstă, dar și suprafață antitraumă pentru protecția celor mici. Totodată, vizitatorii parcului, pasionați de sportul minții, au la dispoziție o zonă dedicată exclusiv lor unde se pot antrena la șah în aer liber.

De asemenea, pentru posesorii animalelor de companie, a fost amenajat un loc special astfel încât patrupedele să se poată plimba în siguranță. Întreaga amenajare peisagistică, aflată la intersecția străzilor Năsăud-Vistierilor, este acum pusă în valoare de 70 de noi arbori și arbuști, plante perene, instalație nouă de aspersoane și gazon rulou.

Peluzele gazonate reprezintă o sursă importantă de răcoare în zilele caniculare, având în vedere faptul că aici temperatura poate fi cu aproximativ 10 grade Celsius mai mică decât în cazul unei suprafețe betonate. Pe lângă zona de spații verzi, proiectul a inclus și reamenajarea infrastructurii rutiere auto și pietonale prin reabilitarea covorului asfaltic, refacerea a 46 de locuri de parcare și crearea a 26 de noi locuri de parcare de reședință. Iată și impresiile sincere ale primilor vizitatori!”, transmite Primăria Sectorului 5.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here