Metrorex va semna un contract pentru accesibilitatea staţiilor de metrou de către nevăzători

Metrorex
Dacă Metrorex nu-și plătește datoriile, trenurile nu vor mai putea circula

Metrorex va semna în scurt timp contractul pentru angajarea de servicii de proiectare și consultanță pentru accesibilizarea stațiilor de metrou pentru nevăzători.

„Metrorex a manifestat o preocupare constantă pentru oferirea de condiții de deplasare în siguranță în interiorul stațiilor de metrou și pentru creșterea

mobilității persoanelor cu nevoi speciale. Astfel, ca urmare a finalizării procedurii de achiziție, în perioada imediat următoare, Metrorex va semna contractul privind angajarea de servicii specializate de proiectare și consultanță pentru ‘Accesibilizarea stațiilor de metrou în funcțiune pentru persoanele cu deficiențe de vedere'”, a anunțat joi Metrorex.

Noul proiect se adresează persoanelor cu vedere slabă, cu un câmp vizual limitat și/sau persoanelor fără vedere, care depind în principal sau exclusiv de informații acustice sau tactile pentru a se deplasa. Astfel, în spațiile publice aparținând rețelei de metrou (accesele de metrou, pasajele pietonale, peroane) vor fi amplasate elemente specifice menite să asigure o cale de deplasare tactilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Elementele specifice vor consta în benzi speciale din dale ceramice, ce vor permite persoanelor care utilizează bastonul alb să obțină informații despre un anumit traseu sau despre prezența unui eventual pericol.

În cadrul contractului, ce va avea o durată de șapte luni, prestatorul specializat va asigura elaborarea documentațiilor tehnice de proiectare, întocmirea documentației specifice, asistența tehnică pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile, precum și asistență tehnică în timpul procedurii de atribuire a contractului de lucrări.

„Acțiunea de accesibilizare a stațiilor de metrou pentru persoanele cu dizabilități este asumată de Metrorex ca parte a strategiei sale de funcționare și dezvoltare. În acest sens, este de menționat că Metrorex a implementat deja în stațiile de metrou proiectul ‘Facilități pentru accesul persoanelor cu handicap în rețeaua de metrou existentă’, proiect prin care s-a asigurat dotarea stațiilor cu echipamente (escalatoare, lifturi interioare/exterioare, porți de acces) pentru facilitarea transportului călătorilor cu dizabilități. Toate aceste facilități au fost și sunt în continuare create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor, pentru a asigura prezența lor activă în societate și pentru a le facilita integrarea socială, educațională și profesională”, precizează compania.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here