Meteo. Vreme extremă în România cu vijelii şi caniculă

prognoza meteo

Meteorologii spun că în Bucureşti, azi, mâine şi duminică va fi foarte cald. În orele amiezilor disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile vor fi cuprinse în intervalul 33-35 de grade. Temperatura minimă va fi de 18-21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în după-amiaza și seara zilei de vineri (9 august) când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

Vreme extremă în ţară

În timp ce bucureştenii se bucură de soare, restul ţării este sub coduri de furtuni şi vijelii.  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben şi portocaliu în mai multe judeţe. Astfel, în Vrancea, Argeş Dolj, Mehedinţi şi Iaşi este cod galben de vreme rea, cu intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie, local averse ce vor cumula 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, frecvente descărcări electrice.

În Bacău, Neamţ, Covasna şi Harghita meteorologii au emis şi un cod portocaliu de vreme severă imediată. Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, averse torențiale care vor cumula local 25-35 l/mp.

De altfel, până pe 12 august, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Pe de altă parte, meteorologii informează că schimbările bruşte ale vremii se vor menţine cel puţin până la 1 septembrie. Temperaturile caniculare alternează cu furtuni şi chiar vor fi căderi de grindină în anumite zone. Spre finalul lunii august se va răcei treptat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.