Medicul Burnei rămâne sub control judiciar. El a cerut să profeseze din nou la Spitalul Marie Curie

Gheorghe Burnei

Medicul ortoped Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv, marţi, cererea de ridicare a măsurii.

Doctorul le-a spus magistraţilor că de trei săptămâni are posibilitatea să profeseze în clinici private, dar nu poate lucra acolo pentru că nu sunt condiţii şi le-a cerut să îi permită să se întoarcă la vechiul loc de muncă şi la activitatea didactică, altfel neavând cum să se întreţină. Burnei a solicitat instanţei ridicarea controlului judiciar şi implicit a interdicţiilor de a reveni la vechiul loc de muncă de la Spitalul Marie Curie, dar şi la activitatea didactică, iar magistraţii au respins acestă solicitare.

Medicul, care este acuzat de mai multe fapte de luare de mită, a arătat, marţi, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că el nu a cerut nimănui nimic şi că părinţii i-au oferit bani din proprie iniţiativă, iar acum este oprit pe stradă de părinţi care-i cer să le opereze copiii.

Avocatul acestuia a arătat în instanţă că medicul a încercat să îşi exercite profesia în clinici private, în condiţiile în care sute de foşti pacienţi ai săi sunt trecuţi pe liste de aşteptare de şapte luni.

„Sute de pacienţi de la Spitalul de Copii Marie Curie au rămas pe lista de aşteptare de 7 luni. În lumina deciziei recente a Curţii Constitutiionale, nu mai putem vorbi de 22 de infracţiuni de luare de mită, ci doar de una. Medicul Burnei nu mai poate influenţa martorii, declaraţiile acestora sunt înregistrate video şi sunt depuse la dosar. Cerem modificarea condiţiilor controlului judiciar, în sensul de a i se permite exercitarea profesiei într-un spital de stat, în condiţiile în care acesta nu poate să îşi exercite nici profesia de profesor universitar. Numărul de medici ortopezi pediatrici din România este redus şi s-a diminuat mult ecoul social al faptelor iniţiale”, a susţinut avocata Eliza Ene Corbeanu.

În replică, procurorul de şedinţă a apreciat că se impune respingerea cererii, reîntoarcerea lui Burnei la Spitalul Marie Curie fiind o jignire pentru foştii săi colegi de spital. El a mai spus că medicul nu se poate întoarce în locul în care s-au comis faptele de luare de mită ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.