Medicii de la ATI, apel către gălățenii vindecați de COVID-19: Mergeți să donați plasmă. Un pacient de 45 de ani se află în stare critică

sursa: Sectia ATI, sursa: Facebook
sursa: Sectia ATI,Facebook

Plasma sanguină a pacienților vindecați de COVID-19 poate salva viețile bolnavilor cu forme grave. „Cei care v-ați vindecat de infecția cu COVID 19, puteți fi EROI salvând pacienții infectați aflați în stare gravă”, este apelul medicilor de la Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), a Spitalului Județean de Urgență Galați, către pacienții vindecați de noul virus. Ei sunt rugați să vină să doneze plasmă pentru bolnavii infectați cu noul virus. În acest moment, la ATI un pacient de 45 de ani este în stare critică și are nevoie urgent de tratamentul cu plasmă imună.

UPDATE/12.00 Doi gălățeni vindecați de COVID-19 au răspuns apelului făcut, pe Facebook, de medicii Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), de a dona plasmă pentru a salva viața bărbatului de 45 de ani, în stare gravă. Reprezentanții Centrului de Transfuzii au semnale că pe parcursul zilei vor veni și alte persoane.

„Plasma pacienților vindecați de COVID-19 salvează vieți în toată lumea.  Alături de noi, personalul medical din linia întâi ,VOI -cei care v-ați vindecat de infecția cu covid 19 , puteți fi EROI salvând pacienții infectați aflați în stare gravă. Trebuie doar să mergeți la Centrul de Transfuzii Galați pentru a dona sânge. Plasma imună, îmbogățită cu anticorpi, va fi administrată pacienților cu covid 19. Încurajăm pe toți cei care pot și vor să o facă indiferent de grupa de sânge dar în special pe cei care au grupa de sânge A pozitiv întrucât un pacient de 45 de ani se află în stare critică și are nevoie urgent de tratamentul cu plasmă imună. Vă puteți adresa direct Centrului de Transfuzii Galați din strada Regiment 11 Siret nr 48A …. telefon 0336401234”, au scris medicii pe rețeaua de socializare.

Centrul de Transfuzie Sanguine Galați este dotat, din 30 aprilie, cu aparatură specială pentru plasmafereză, folosită pentru bolnavii cu COVID-19. Acest tratament este folosit pentru pacienţii critici, intubați, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19. Anticorpii colectați astfel de la donatorii vindecați sunt foarte utili pacienților aflaţi în stare gravă, care nu reușesc să lupte cu boala pentru că organismul lor nu produce astfel de anticorpi în cantităţi suficiente

Medicii trasmit că această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore. Dintr-o singură donare se poate asigura plasmă hiperimună pentru trei pacienţi. Procedura este utilizată cu succes în Germania, SUA și Franța.

Până la această dată, 502 de gălățeni sunt confirmați cu COVID -19, din care 70 au decedat. De asemenea, aproape 200 de pacienți infectați cu noul virus s-au vindecat.

VIDEO Galațiul are aparatură specială pentru plasmafereză, folosită pentru bolnavii cu COVID-19

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here