Marian Oprișan a fost achitat în dosarul “Căprioara”

consultări la Cotroceni pe legile justiţiei

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost achitat în dosarul “Căprioara”, printr-o decizie dată vineri de Curtea de Apel Cluj, care a respins apelul formulat împotriva sentinței de achitare dată de Judecătoria Cluj-Napoca. Sentința Curții de Apel Cluj este definitivă.

Marian OprișanPe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de o instanță a Judecătoriei Cluj-Napoca în dosarul “Căprioara”, în care a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu și de fals și uz de fals, dar DNA a formulat apel, informează Agerpres.

În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Oprișan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals și uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe președintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar și pentru modul cum s-a achiziționat Complexul Turistic “Căprioara”.

În rechizitoriu se arată că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deși banii au fost plătiți de către CJ Vrancea în avans. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprișan a negociat și achiziționat, fără hotărârea necesară a CJ și fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic “Căprioara”, în jurul căruia deținea, împreună cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru această achiziție, Marian Oprișan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here