Lovitură pentru Elena Udrea! Ce a decis Instanţa Supremă

Udrea se bucură pentru achitarea lui Tăriceanu, fotografie de familie cu Elena Udrea
Elena Udrea se bucură pentru achitarea lui Tăriceanu

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a respins contestația în anulare Elenei Udrea și o obligă la plata a 200 de lei pentru cheltuieli judiciare, se arată în decizia Instanței.

CITEŞTE ŞI: Fetiţa Elenei Udrea face 4 ani! Ce a postat iubitul fostului ministru

Astfel, condamnarea de 6 ani de închisoare pe care Elena Udrea a primit-o în dosarul „Gala Bute” rămâne definitivă.

Avocaţii Elenei Udrea au apelat în instanţă, în încercarea de a o elibera din penitenciar, la o procedură despre care DNA susţine că nu este prevăzută de legea penală.

Deţinută La Târgşor

Udrea este deţinută în Penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul „Gala Bute”. Sentinţa de condamnare definitivă a fost dată în iunie 2018 şi confirmată în aprilie 2022 prin respingerea unei contestaţii în anulare. Fostul ministru a ajuns în închisoare pe 16 iunie 2022, după ce a fugit mai întâi în Costa Rica, apoi în Bulgaria.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au luat în discuţie o cale de atac mai puţin obişnuită introdusă de avocaţii Elenei Udrea: un apel împotriva contestaţiei în anulare, respinsă definitiv în aprilie de magistraţii de la aceeaşi instanţă.
Avocatul Veronel Rădulescu a afirmat că, dacă i se respinge acest apel, renunţă la meseria sa şi se duce să muncească în agricultură.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here