Kovesi taie şi spânzură: Percheziţii în mai multe ţări UE!

Candidatura lui Kovesi pentru Parchetul European, votată astăzi de Consiliul UE
Sursa: Google

Parchetul European (EPPO) a făcut, miercuri, mai multe percheziţii în Ţările de Jos, în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare privind o presupusă organizaţie infracţională care vinde online parfumuri şi produse electronice, cu intenţia de a nu plăti TVA pentru aceste vânzări.

CITEŞTE ŞI: Kovesi vrea puteri sporite pentru Parchetul European: Aducem mulţi bani bugetului UE!

În urma descinderilor, au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane mobile şi parfumuri, precum şi mai multe maşini şi o armă de foc ilegală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul European, procurorii au făcut mai multe percheziţii în Ţările de Jos.

„Începând din 2017, grupul a vândut parfumuri şi electronice consumatorilor europeni prin intermediul mai multor site-uri web. Potrivit anchetei, grupul a cumpărat bunurile cu o cotă de TVA de 0% şi le-a vândut cu TVA inclus (în medie, cu o cotă de 20%). Cu toate acestea, grupul nu a plătit TVA-ul către autorităţile fiscale”, a transmis Parchetul European.

Conform probelor strânse de procurori, întreaga operaţiune a fost condusă dintr-un birou din Ţările de Jos.

„Se crede că grupul a folosit societăţi şi societăţi fantomă în Ţările de Jos, Belgia, Estonia şi Polonia, precum şi conturi bancare în Germania, Regatul Unit, Finlanda, Lituania şi Bulgaria. Sub autoritatea EPPO, Serviciul de Informaţii şi Investigaţii Fiscale (FIOD) din Ţările de Jos se ocupă de anchetă, efectuând percheziţii în cinci case şi un birou şi interogând cinci suspecţi”, a mai transmis sursa citată.

Confiscări

Potrivit procurorilor, au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane mobile şi parfumuri, precum şi mai multe maşini şi o armă de foc ilegală.

De asemenea, FIOD a pus sechestru pe conturile bancare ale suspecţilor, în vederea recuperării prejudiciilor aduse bugetului naţional şi celui al UE. De asemenea, au fost confiscate conturi bancare din Lituania.

Parchetul European (EPPO) este parchetul public independent al Uniunii Europene. Acesta este responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE. Printre acestea se numără mai multe tipuri de fraudă, frauda în materie de TVA cu prejudicii de peste 10 milioane de euro, spălare de bani şi corupţie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.