Jucăriile cu laser, posibil periculoase pentru copii. Protecţia Consumatorilor a început controalele

insolvența persoanelor fizice

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, miercuri, că a demarat controalele în magazine din regiunea Bucureşti-Ilfov în legătură cu existenţa unor jucării cu laser care ar putea fi periculoase pentru copii. Instituţia urmează să extindă investigaţiile la nivelul ţării.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la existenţa, pe piaţa din România, a unor jucării cu laser, cu potenţial pericol pentru copii, la utilizare, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi a început controalele în locuri de comercializare din regiunea Bucureşti-Ilfov pentru început, urmând să se extindă la nivelul întregii ţări, locuri în care s-ar putea
afla la comercializare loturi prezumtiv periculoase din această categorie de jucării”, au transmis reprezentanţii ANPC, într-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

De asemenea, ANPC a discutat deja pentru o colaborare cu laboratoare omologate şi acreditate de profil, în vederea verificării potenţialului periculos al fasciculului luminos dezvoltat de jucăriile în cauză şi a testării acestora, într-o manieră ştiinţifică, imediat după prelevarea jucăriilor.

Potrivit sursei citate, „în cel mai scurt timp, vom aduce la cunoştinţa publicului rezultatele controalelor şi cercetărilor noastre în legătură cu acestă chestiune şi, în funcţie de rezultat, vom alerta, dacă este cazul, şi piaţa europeană prin Sistemul european de alertă rapidă pentru produse nealimentare RAPEX referitor la acestă clasă de risc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here