ITALIA. O româncă e judecată pentru că a jignit un primar

FOTO: kaboompics/Pixabay.com
FOTO: kaboompics/Pixabay.com

O româncă în vârstă de 55 de ani, stabilită în Italia, a fost trimisă în judecată după ce l-a jignit pe Facebook pr primarul unei localități din Peninsulă. Românca a fost condamnată la voluntariat în folosul comunității și a fost obligată să-și ceară scuze de la primar.

Potrivit ziarului Il Tirreno, cel insultat este Sergio Di Maio, primarul localității San Giuliano Terme din provincia Pisa, situată în Toscana. Acesta a fost aspru criticat de mai multe persoane pe rețelele de socializare după ce l-a reangajat la primăria pe care o conduce pe Antonio Logli, renumit în toată Italia deoarece este soțul Robertei Ragusa, o italiancă dispărută fără urmă în 2012, a fost concediat de la primăria din San Giugliano în urma unor controverse legate de dispariția soției sale.

Acesta a dat în judecată primăria însă și instanța a hotărât că trebuie să fie reangajat, iar primarul Sergio Di Maio nu a avut de ales decât să accepte decizia judecătorilor.

Când a făcut anunțul pe rețelele de socializare, Di Maio s-a ales nu numai cu critici, dar și cu insulte din partea a două persoane, printre care și o femeie de naționalitate română.

„Îmi provoci scârbă. Tu te numești primar? Pentru ce? Pentru fotoliu? Ei bine da, cum faceți toți cu studii medii, credeți că veți schimba lumea. Nu știți nici măcar să vorbiți pentru că inteligența voastră este zero. Și să taci, pentru că am dreptate. Că..tule! («Pezzo di merda» fraza adresată de româncă în italiană – n.r.)”, a scris românca într-un comentariu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here