Începe Festivalul Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, ediţia a IV-a

Stefan Iordache

Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache în parteneriat cu Teatrul Municipal Lucia Sturdza Bulandra organizează în perioada 31 octombrie – 3 noiembrie 2022 cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache.

Înscrierile pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache au început, termenul limită fiind 14 octombrie 2022

Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache prinde rădăcini în sectorul 5

Inițiat în anul 2019, Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache își propune să reia legătura vie cu publicul şi să redea creatorilor bucuria de a fi împreună.

Evenimentul reunește pe parcursul a celor patru zile de desfășurare o serie amplă de spectacole, precum și workshopuri pentru artiștii participanți.

În cadrul festivalului-concurs vor fi acordate premii pentru cele mai bune performanțe artistice remarcate de către juriu.

Festivalul are caracter competitiv, cele mai bune reprezentații fiind răsplătite cu premii la categoriile mai sus menționate.

Teatrul Bulandra, înființat în jurul personalității remarcabile a Luciei Sturdza Bulandra, teatru membru al Uniunii Teatrelor din Europa, este gazda Festivalului Național de Teatru pentru Tineret Ștefan Iordache, ediția a IV a.

Misiunea Centrului Cultural și de Tineret Sector 5

Centrul Cultural și de Tineret Sector 5 are rolul de a identifica și aborda nevoile culturale ale comunității reprezentate, de a susține proiecte, manifestări și activități culturale locale și de a fi, în general, un catalizator cultural comunitar – permițând formarea și consolidarea unei identități culturale locale.

Promovarea interacțiunii culturale între grupuri diferite provenind atât din interiorul, dar mai ales din exteriorul comunității în vederea susținerii toleranței culturale, a dialogului și a solidarității, dar și a asigurării permisibilității comunicative între diferitele medii socio-culturale, țintind spre dizolvarea problemelor etnice și sociale prin cultivarea spiritului civic;

Protejarea și susținerea libertății de creație, înțeleasă ca drept la exprimare artistică (materializarea într-o formă artistică a unei opinii/poziționări față de anumite lucruri/fapte/acțiuni), în conformitate cu art. 33 al Constituției României și a normelor internaționale, pentru perfecționarea și formarea tinerilor în domeniile artistice și asigurarea performanței în creativitate, cultură și educație, dar și pentru validarea expresivității artistice și dezvoltarea culturală și artistică multivalentă;

Susținerea accesului liber și a oportunităților egale la cultură, sport și educație continuă, oferind condițiile necesare însușirii valorilor, exprimării artistice libere și participarii la manifestări și programe culturale, de dezvoltare, creative și educaționale, crescând gradul de acces și participarea cetățenilor la viața culturală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.