Începe distribuirea iodului: Doar cu prescripţie medicală si se iau doar în cazul unui răboi nuclear!

Iodura de potasiu
Iodura de potasiu. Sursa foto: antena3.ro

Ordinul privind modalitatea de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg comprimate către populație a fost publicat în Monitorul Oficial.

Comprimatele vor fi distribuite gratuit de către farmacii, iar lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății. Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea „Campanie distribuție iodură de potasiu”: https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/

Doar cu prescripţie medicală

În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente.

CITEŞTE ŞI: Pastilele de iod vor fi distribuite prin farmacii

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin. Ministerul Sănătății precizează că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here