Fostul primar Marian Vanghelie vrea să scape de controlul judiciar pe motiv că are „reflux alimentar”

Marian Vanghelie

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie cere în instanță revocarea controlului judiciar în dosarul pentru luare de mită, pe motiv că trebuie să meargă la tratament în străinătate, deoarece suferă de „tuse” ca urmare a unui „reflux alimentar”.

„Am de 15 ani probleme de sănătate. Vedeți tusea asta? Este pe fond de stres, un reflux alimentar. Am fost la mai mulți specialiști din Italia. Înțeleg că lucrurile au evoluat. (…) După ce te duci un pic la arest, îți dai seama că de fapt libertatea și sănătatea sunt cele mai importante. Poate greutățile în viață ne aduc cu picioarele pe pământ. Oriunde aș merge să mă tratez, chiar și în România, dar știu lucrurile din România. Ne ducem și noi acum ușor către Italia sau Norvegia”, le-a spus Vanghelie jurnaliștilor, înainte de a intra în sala de judecată la Curtea de Apel București.

Vanghelie a spus ironic că el este „un mare pericol public”, motiv pentru care a trebuit să stea în arest preventiv. „Ei încă demonstrează că sunt statul. Știți, eu sunt un mare pericol public. Vă rog să stați la depărtare de mine că o să aveți o mare problemă. De doi ani de zile sunt un mare pericol public. A trebuit să fac arest și, dintr-o dată, noi românii am devenit un pericol public”, a declarat Marian Vanghelie.

Procesul în care fostul primar cere ridicarea controlului judiciar s-a amânat însă, deoarece avocatul lui Marian Vanghelie este în concediu, termenul următor fiind stabilit pe 1 septembrie. Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.