Firmele româneşti afectate de sancţiunile internaţionale impuse Rusiei ar putea beneficia de şomaj tehnic

sancţiunile internaţionale

Companiile din România care aveau în derulare contracte comerciale cu Federația Rusă şi sunt afectate de sancțiunile internaționale impuse acestei ţări ar putea beneficia de șomaj tehnic.

Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Marius Budăi. El a precizat că Ministerul Muncii lucrează la un proiect de act normativ privind susţinerea acestor companii, documentul urmând a fi finalizat cel mai devreme săptămâna viitoare.

„Cei care, de exemplu, lucrează şi au contracte pe orizontală şi vor fi nevoiţi ca pentru anumită perioadă să îşi închidă producţia, ar putea primi şomaj tehnic. Trebuie să luăm măsuri pentru oamenii aceia, să îi încurajăm pe investitori să nu facă concedieri, doar să intrăm într-un şomaj tehnic, cum a fost cu pandemia, dar nu în aceleaşi condiţii. Mi-aş dori să fie plata direct către angajaţi”, a declarat, pentru Agerpres, Marius Budăi.

Ministrul a precizat că nu are informaţii reale cu privire la numărul de firme afectate.

„Cu siguranţă vor fi, pentru că vor fi probleme şi pe lanţul de aprovizionare cu materie primă şi trebuie să preîntâmpinăm. Când vom ajunge în situaţia aceea, eu trebuie să am actul normativ în vigoare”, a adăugat Budăi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here