Examenul pentru permisul de conducere şi proba practică susţinută pentru categoriile A1, A2 şi A, înregistrat video

FOTO: planet_fox/Pixabay.com
FOTO: planet_fox/Pixabay.com

Examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi în ceea ce priveşte proba practică susţinută pentru categoriile A1, A2 şi A va fi înregistrat video, a decis Guvernul. Executivul a mai a decis prin ordonanță înființarea unui registru unic al vehiculelor înregistrate în România

Guvernul a decis, marţi, printr-o ordonanţă de modificare a OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, înfiinţarea unui registru unic de către Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări, în vederea constituirii unei evidenţe unitare a vehiculelor înregistrate, care se ţine la nivelul primarilor comunelor, ai oraşelor, ai municipiilor şi sectoarelor Capitalei, potrivit g4media.ro.

Potrivit unui comunicat al MAI, prin acest act normativ, este extinsă obligativitatea înregistrării audio-video a probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere şi în ceea ce priveşte proba practică susţinută pentru categoriile A1, A2 şi A, cu excepţia probei din poligon. Ordonanţa adoptată marţi reglementează şi competenţa DGPCI de a elibera permisul de conducere internaţional. „Modalitatea şi condiţiile de emitere urmează să fie stabilite, cât mai curând posibil, prin regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, în conformitate cu prevederile Convenţiei asupra circulaţiei rutiere, încheiată la Viena la 8 noiembrie 1968 şi ratificată de România prin Decretul nr. 318/1980”, se precizează în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here