Emoții pentru un fost ministru PSD, cercetat de DNA pentru că a angajat fictiv o frumoasă consilieră

Comisia juridică a Senatului discută, luni, de la ora 11.00, asupra solicitării Parchetului General pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorului PSD Florian Bodog.

Fostul ministru al Sănătăţii este acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de faptul că ar fi comis infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Pentru a fi cercetat, procurorii au cerut Senatului să-i ridice imunitatea lui Bodog.

„Adresa Biroului permanent privind prezentarea primei evaluări asupra solicitării PÎCCJ de formulare a cererii de efectuare a urmăririi penale față de domnul senator Florian Dorel Bodog și o estimare a timpului necesar pentru audierea acestuia”, arată ordinea de zi a ședinței de luni a Comisiei juridice a Senatului, conform Mediafax. Ședința forului legislativ vine după ce Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea solicitării Parchetului General în cazul senatorului Florian Bodog către Comisia Juridică.

Comisia are la dispoziţie maxim două săptămâni pentru a întocmi raportul iar după ce Biroul Permanent al Senatului ia act de document, va decide dacă va organiza sau nu o sesiune extraordinară pentru votul pe cererea procurorilor.

Apărat de coaliția PSD-ALDE?

Întrebat când va fi dat votul de către senatori pe cererea procurorilor, senatorul PSD Mihai Fifor a spus că reprezentanții Comisie juridice au un anumit număr de zile pentru a prezenta un raport intermediar, iar votul va fi dat în sesiunea parlamentară.

„E o procedură pe rol, conform statutului și conform Senatului. Comisia juridică are un număr de zile în care revine cu un raport intermediar, după care Comisia juridică va lucra în sesiune parlamentară și votul se va da în sesiunea parlamentară. Este un raport intermediar, ceea ce aduce Comisia juridică în fața Biroului permanent”, a declarat Mihai Fifor, într-o conferință de presă, duminică la Alexandria.

Acuzațiile DNA

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Totodată, DNA a anunţat că desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Frumoasa consilieră

Olivia Andreea Baciu ar fi fost angajată fictiv de fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, susțin procurorii DNA. Bihoreanca a lucrat ca asistent universitar la Facultatea de Medicină din Oradea, unde a predat Informatică medicală și biostatistică. În vârstă de 35 de ani, Olivia Andreea Baciu (foto) a absolvit două facultăți – de Matematică-Informatică și de Afaceri Internaționale, precum și două mastere, unul în informatică, la Oradea, și un altul în statistică, la University of Texas, din El Paso, Statele Unite, unde ar fi predat ca asistent universitar, conform CV-ului său.

În 2016, Baciu a obţinut titlul de doctor în Cibernetică şi Statistică la Universitatea Babeş-Bolyai, cu o teză intitulată „Investigaţii statistice privind comportamentul preţurilor activelor financiare – cazul pieţei de capital”. La aceeași instituție de învățământ a fost asistent universitar și a predat „Statistică descriptivă” şi „Metode cantitative”, conform Adevărul. Tot în 2016, pe când Florian Bodog era decanul Facultății de Medicină și Farmacie Oradea, Olivia Baciu a devenit cadru didactic asociat al facultății.

În septembrie 2017, ea a câștigat un post de șef de lucrări pentru disciplina „Informatică medicală şi biostatistică”, conform sursei citate. Din declarația de avere reiese că Olivia Andreea Baciu are o casă şi un apartament, o maşină Mercedes, bijuterii în valoare 16.000 de euro, iar în conturile bancare are peste 195.000 de lei, 120.000 de euro şi 20.000 de dolari. În legătură cu acuzațiile procurorilor DNA că ar fi angajat-o fictiv pe Olivia Baciu, Florian Bodog a declarat că bihoreanca „era biostatistică, angajată pe jumătate de normă” şi că a lucrat cu ea telefonic şi pe WhatsApp.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.