Două noi focare de pestă porcină în județul Galați. Un focar depistat chiar în gospodăria medicului veterinar

focar de pestă porcină africană

Pesta porcină ia amploare în județul Galați, unde două noi focare au fost confirmate. Virusul a fost depistat în două gospodării din comuna Oancea, una dintre ele fiind chiar a medicului veterinar din localitate.

Potrivit autorităților, în cele două focare sunt 29 de porci. Animalele vor fi ucise în cursul zilei de astăzi. ”Noi acum suntem comisia de evaluare a pagubelor. E pentru prima dată când ne confruntăm cu pestă porcină. Avem două focare, unul din ele este chiar la medicul veterinar din localitate. Imediat după această comisie, vom trece la sacrificarea porcilor din focare”, a declarat Avadanei Pericle, viceprimarul comunei Oancea

Pentru limitarea răspândirii bolii, se interzice organizarea de târguri de păsări şi animale; toţi porcii din aceste localităţi vor fi ţinuţi închişi în curţi, fără acces la păşunat sau bălţi, pentru a împiedica contactul porcilor sălbatici cu cei domestici. Totodată, cazurile de îmbolnăvire sau moarte vor fi anunţate imediat medicului veterinar.

În judeţul Galați au fost descoperite, de la începutul anului, 13 focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificaţi, în total, 140 de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ