Dorin Florea şi-a depus candidatura pentru Primăria Târgu Mureş, mandatul 5. El are un nou dosar penal

Târgu Mureș

Dorin FloreaPrimarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, și-a anunțat miercuri candidatura pentru al cincilea mandat de edil. Tot Miercuri, DNA a anunţat că Dorin Florea este urmărit penal într-un nou dosar, pentru luare de mită.

„Vă anunț într-un mod cât se poate de clar, scurt și la obiect, că am hotărât să candidez pentru următorul mandat, pentru că sunt lucruri atât de importante de la care nu pot lipsi. Iar în momentul în care instituțiile de cultură, de învățământ și toți cei cu care am dus orașul înainte m-au determinat să iau această decizie, o onorez. Sunt multe de făcut, vreau să sărbătorim cum se cuvine aniversarea de 400 de ani de la obținerea statutului de oraș liber regal, dar vreau să fiu alături de voi să făurim ceea ce înseamnă un oraș sigur, un oraș fără conflicte și un oraș care, la 100 de ani de la Marea Unire, să simtă că este într-adevăr un oraș european. Le mulțumesc și românilor, și maghiarilor care m-au încurajat să merg mai departe, mulțumesc Partidului Național Liberal care mă susține și celorlalți. Candidez independent, pentru a respecta pe toată lumea, și mai ales criteriile de integritate la care s-au angajat unele formațiuni. Rămâne ca faptele să dovedească că ceea ce am făcut am făcut pentru oraș”, a declarat Dorin Florea, co-președinte al PNL Mureș. Primarul a mai spus că, alături de PNL, și alte formațiuni politice îi vor susține candidatura.

Tot miercuri, Dorin Florea a aflat este urmărit penal pentru luare de mită de procurorii DNA într-un nou dosar de corupție. Potrivit DNA, procurorii au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Dorin Florea pentru luare de mită, Dan Aurel Florea, fiul primarului, pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani, precum și față de Mircea-Nicolae Musgociu, om de afaceri, pentru dare de mită și spălare de bani.

DNA susține că, la 30 iunie 2011, în baza expunerilor de motive ale primarului Dorin Florea, au fost emise nouă hotărâri ale Consiliului Local, având ca element comun realizarea proiectului „Prelungirea Căii Sighișoarei în două direcții”, proiect în care era direct interesat omul de afaceri Mircea Musgociu, în contextul efectuării unor schimburi de terenuri cu municipiul Târgu Mureș.

„Acest lucru a fost urmat, la 9 decembrie 2011, de încheierea între o firmă reprezentată de suspectul Musgociu și fiul primarului municipiului Târgu-Mureș a unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un apartament (suprafață utilă de 159,99 mp) situat în același oraș în schimbul sumei de 74.000 euro plus TVA. La 30 martie 2015, Dan Florea a vândut locuința respectivă, achiziționată la un preț subevaluat, contra sumei de 130.000 euro”, afirmă procurorii.

Anchetatorii au constatat că, în cursul anului 2013, acționând în aceeași manieră, Dorin Florea a continuat să sprijine afacerile și interesele financiare ale lui Mircea Musgociu, referitoare la necesitatea achiziționării din proprietatea omului de afaceri a suprafeței de teren de 1.415,36 mp, situat în Târgu Mureș, zona Căii Sighișoarei (fosta Livadă Pomicolă Târgu Mureș).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here