Discuţii de ULTIMĂ oră pentru aderarea la Schengen! Aurescu, întâlnire cu ministrul olandez de Externe

Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit cu omologul său din Regatul Ţărilor de Jos, Wopke Bastiaan Hoekstra, pentru a discuta despre aderarea României la Spațiul Schengen.

CITEŞTE ŞI: Aurescu vrea reintroducerea subiectului Schengen pe agenda europeană

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, joi, la Sibiu, o întrevedere bilaterală cu omologul său din Regatul Ţărilor de Jos, Wopke Bastiaan Hoekstra. Aderarea României la Schengen a fost principalul subiect.

Aurescu a mulţumit omologului olandez pentru susținerea României şi a reiterat că aderarea ţării noastre „va contribui la consolidarea securităţii întregii UE şi va conferi credibilitate Uniunii”. Și ministrul Hoekstra a declarat că Țările de Jos vor susține aderarea României la Schengen în continuare.

Soluţii eficiente

Bogdan Aurescu a declarat că România va căuta soluţii eficiente la problema migraţiei ilegale, „chiar dacă România nu acceptă conexiuni artificiale dintre acest subiect şi aderarea la spaţiul Schengen”. Ministrul olandez de Externe a apreciat și atitudinea țării noastre față de regulamentul Dublin. Cei doi oficiali au mai anunțat că urmează să coopereze strâns pentru aceste subiecte.

Mai mult, ministrul Wopke Hoekstra a reconfirmat angajamentul Ţărilor de Jos în consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul estic al NATO. El a mai anunțat că va trimite mai multe trupe în România.

Cei doi miniştri au discutat stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale româno-olandeze, marcate de un dialog dinamic şi substanţial la nivel politic şi de o solidă componentă economică, Olanda fiind primul investitor străin în România, cu investiţii de aproximativ 9 miliarde euro în economia ţării noastre, menţionează MAE.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here