Credite garantate de stat pentru tinerii fără loc de muncă pe perioada studiilor

Bani pentru firmele care angajează tineri Credite garantate de stat pentru tineri

Credite garantate de stat pentru tineri fără loc de muncă. Tinerii fără un loc de muncă ar putea accesa un credit de până în 40.000 de lei.

Dobânda de la aceste credite va fi una subvenţionată de stat, iar împrumutul va fi garantat în proporţie de 80% de Fondul de Garantare al statului, potrivit unui proiect de lege pentru instituirea schemei de ajutor de stat „Împrumuturi fără dobândă pentru tineri”, publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie.

Proiectul de lege este iniţiat de Secretariatul General al Guvernului (SGG) şi de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

Credite garantate de stat pentru tineri

”Programul are ca scop facilitarea acceslui la finanţare, pentru tinerii sub 26 de ani care nu au un loc de munca sau care sunt în perioada studiilor”, se arată în proiect.

Valoarea maximă a creditului 40.000 lei, iar statul acordă o garanţie de 80% prin Fondul de Garantare.

Pentru a-l accesa, nu este nevoie ca tinerii să aibă venituri, rata dobânzii este robor la trei luni plus 2%, iar dobânda este subvenţionata de stat.

Durata creditului este 5 ani, iar destinatia împrumutului este ”acoperirea nevoilor unui tânîr: educaţie, sănătate, cultură, sport”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here