Cozmâncă și-a retras oferta pentru PSD: Dăncilă n-are stofă, e creația lui Dragnea și e la fel

Pacifista Dăncilă se ia în piept cu USR-ul
Foto: Europa FM

„PSDăncilă” a ignorat mâna întinsă de Octav Cozmâncă după dezastrul din 26 mai și condamnarea lui Liviu Dragnea iar Cozmâncă și-a retras oferta.

Fost fondator, secretar general, ministru și senator al PSD, Octav Cozmâncă s-a oferit să ajute partidul să se repună pe picioare după KO încasat la europarlamentare. Fără să ceară funcții sau demnități, ci doar din drag pentru partid.

Cozmâncă nu dă nicio șansă PSD-ului condus de o Dăncilă „fără stofă și demnitate”

Cozmâncă și-a retras oferta
Foto: B1Octav Cozmâncă spune că de la Geoană încoace PSD merge din rău în mai rău

De buna intenția a lui Cozmâncă s-a ales praful și asta nu numai pentru că pesedeii de astăzi au decis că nu au nevoie de expertiza lui Cozmâncă, ci și pentru că Adrian Năstase și-a băgat coada pe la spatele lui Cozmâncă. Nu o spunem noi ci o spune Octav Cozmâncă, în exclusivitate pentru ”Cetățeanul”.

”Regret sincer ce se întâmplă (cu PSD – n.r.), eu am contribuit din plin la fondarea acestui partid odată cu FSN-ul și am pus suflet. Am muncit zi și noapte pentru consolidarea acestui partid, până și în sate aveam câte un nucleu, inclusiv în comunele ungurești aveam câteva suflete.

Au trecut anii și lucrurile s-au dus la vale pe tobogan iar deziluzia mea e enormă. Lucrurile au început să decadă mai demult, de când a venit Geoană, de când a venit Ponta, de când a venit Dragnea și tot așa, s-a mers din rău în mai rău.

Am renunțat la ofertă, s-a apucat Năstase să facă demersurile, m-am supărat că nu mi-a spus … Nu vreau să mai insist, mie nu-mi plac oamenii mincinoși, eu sunt un bucovinean verde, așa am fost și rămân așa, nu mă transform peste noapte pentru interese, pentru avantaje sau mai ales pentru bani”.

Rămași de capul lor, pesediștii de astăzi se vor preda cel mai probabil Vioricăi Dăncilă, la congresul de la finalul acestei luni. Motiv pentru care ”Cetățeanul” a vrut să afle de la Octav Cozmâncă dacă PSD o poate lua pe un drum ascendent cu Viorica Dăncilă în frunte.

”Nici într-un caz! Garantez că n-are stofă, ea citește ce i se scrie, i-a scris Anca Alexandrescu, a dat-o și pe aia afară. Dăncilă e creația lui Dragnea și e la fel. Măcar Dragnea avea demnitate, asta (Dăncilă – n.r.) n-a avut și din păcate l-a trădat și pe Dragnea – omul care a făcut din ea ce nu era și n-avea să fie în vecii vecilor amin”, este răspunsul primit.

Surse: Pieleanu, noul mentor al Vioricăi Dăncilă

Cozmâncă și-a retras oferta
Foto: B1 Pesediștii spun că Marius Pieleanu este noul guru al Vioricăi Dăncilă

Odată pus Liviu Dragnea la răcoare, Viorica Dăncilă și-a găsit un nou mentor: Marius Pieleanu. Iar o dovadă concretă a prețuirii pe care i-o poartă lui Pieleanu este faptul că Dăncilă a împărtășit deja Cex-ului o parte din învățăturile pe care i le-a dat acesta în ideea unei viitoare propășiri a PSD.

Marius Pieleanu este considerat de ani buni ”sociologul de casă al PSD”. Dincolo de etichete, cert este că PSD a stat întotdeauna foarte bine în sondajele făcute de Avangarde – firma lui Marius Pieleanu. Până și înainte de europarlamentarele din acest an (când drept e că nimeni nu se aștepta la o prezență record capabilă să dea peste cap toate calculele) PSD nu scădea sub 30% (și nici ALDE de 10, apropo) în sondajele lui Pieleanu. Sociolog care, în toate ieșirile publice, avea grijă și să combată, sau măcar să pună la îndoială, existența unui trend descendent în cazul PSD.

Să nu uităm și ca BEC a acreditat doar două institute să facă sondaje exit-poll la europarlamentarele din 20 mai iar Avangarde a fost una dintre ele – fapt care arată o dată în plus că firma lui Pieleanu este bine căzută de puterea pesedistă.

Nu în ultimul rând, merită spus și că Marius Pieleanu este originar din Alexandria – Teleorman, ceea ce înseamnă că Dăncilă se dezice ea cât se dezice de Dragnea dar se bazează ca și el pe teleormăneni.

Cert este că voci avizate din PSD spun că Marius Pieleanu este noul mentor al Vioricăi Vasilica Dăncilă și că lui i se cuvin meritele pentru aplombul demonstrat în ultima vreme de doamna premier. E drept că veche Viorica își mai face cunoscută prezența – vezi transformarea CEX într-o ședință de SEX în grup – dar mult mai rar. Și tot adevărat este că proaspăta pupilă nu a început încă să citeze din sondajele făcute de maestrul ei din moment ce PSD avea sub 20 la sută la ultimul CEx – rezultat de neconceput în istoria, prezentul și viitorul Avangarde.

Pe scurt, se pare că Pieleanu joacă rolul de Pygmalion pentru Dăncilă și încearcă, după clasicul model al profesorului Higgins și Elisei Doolittle, să o învețe pe Viorica noastră nu numai o română corectă ci și ABC-ul minim necesar unui lider politic. Lucru pe care Dragnea nu l-a reușit dar nici nu l-a vrut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ