Consiliul Concurenţei nu se aşteaptă la probleme în ceea ce priveşte fuziunea ELCEN-RADET

ELCEN o acuză pe Gabriela Firea trecerea ELCEN la Primăria Capitalei

Consiliul Concurenței nu se așteaptă să existe vreo problemă în ceea ce privește fuziunea dintre Electrocentrale București (ELCEN) și RADET, a declarat luni Bogdan Chirițoiu, președintele instituţiei.

„Văd semnalele care vin din presă, nu am primit nimic oficial până acum nici nu pot să mă pronunț ferm, dar nu mă aștept să fie probleme din punctul nostru de vedere dacă se ajunge la o concentrare, la o operațiune de unire a ELCEN cu RADET. Noi am comunicat acest lucru Guvernului încă de acum doi ani, când s-a pus pentru prima dată problema și nu cred că lucrurile s-au schimbat fundamental de atunci”, a spus Chirițoiu.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, vineri, proiectul de hotărâre pe baza căruia Municipiul București ar putea să achiziționeze pachetul de acțiuni la Electrocentrale București SA deținut de Ministerul Energiei și Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA. Avantajele unei astfel de măsuri au fost susținute, în cadrul dezbaterilor din CGMB, de către ministrul Energiei, Toma Petcu. El a precizat că inițial s-a dorit transferul cu titlu gratuit, dar că acest lucru nu mai este posibil, după ce în 2014 Curtea Constituțională a decis că transferul de acțiuni ale Portului Constanța către Consiliul Local Constanța a fost ilegal, iar singura posibilitate este vânzarea acțiunilor la valoarea nominală.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here