Consiliul Concurenței ar putea investiga companiile de medicamente

Autişti în administraţia publică consiliul concurenței Bogdan Chirițoiu
Bogdan Chirițoiu energielive.ro

Instituția Consiliului Concurenţei ar putea investiga iar sectorul de producţie şi comercializare a medicamentelor, un sector predispus neregulilor şi încălcării normelor de concurenţă, a declarat pentru News.ro preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

”Un domeniu în care am putea avea o nouă investigaţie este cea a produselor farmaceutice, a medicamentelor. Nu am primit sesizări, lucrăm cu informaţiile strânse de noi în ultimii doi ani în cadrul analizei sectoaiale derulate pe această piaţă şi s-ar putea să existe o altă investigaţie în perioada următoare”, a declarat pentru News.ro preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Chiriţoiu spune că, de multe ori, investigaţiile autorităţii de concurenţă sunt declanşate ca urmare a indiciilor rezultate în urma analizelor sectoriale.

”În acest an, am finalizat noua analiză a sectorului farmaceutic şi am făcut o serie de recomandări Guvernului. Ceea ce mă bucură este faptul că sistemul care a fost pus la punct de Ministerul Sănătăţii în acest an pentru a face faţă penuriei de medicamente înglobează multe din recomandările noastre. Dacă apar şi indicii de comportamente anticoncurenţiale, dincolo de disfuncţionalităţile legate de lege, vom deschide o investigaţie”, a precizat tot pentru News.ro preşedintele Consiliului Concurenţei.

Raportul anchetei privind piaţa farmaceutică din România, pus în dezbatere publică în iunie anul trecut, arăta, printre altele, că „nu toţi producătorii au actualizat preţurile medicamentelor, conform reglementărilor în vigoare”. Rezultatul a fost că „suma minimă încasată în plus, în anul 2014, de către aceştia, se ridică la circa 467 milioane lei (aproximativ 103 milioane euro)”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here