Colegul lui Șoșoacă, condamnat definitiv, rămâne în Parlament cu voie de la judecători

Condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, deputatul Mihai Lasca (fost AUR) va rămâne parlamentar pentru că, prin sentinţele pronunţate, judecătorii nu i-au interzis şi drepturile electorale.

Lascu a fost exclus din AUR odată cu Diana Șoșoacă.

Parlamentarul orădean a fost condamnat definitiv, miercuri, în dosarul în care e acuzat că a blocat drumul naţional şi l-a luat la bătaie pe actualul soţ al fostei lui partenere de viaţă. Însă judecătorii nu i-au interzis prin hotărârile pronunţate şi drepturile electorale – de a alege sau de a fi ales prin hotărârile pronunţate, caz în care, potrivit Statutului deputaţilor şi senatorilor, mandatul său de parlamentar ar fi încetat. Prin urmare, chiar dacă a fost condamnat penal pentru o infracţiune săvârşită cu intenţie, Lasca va rămâne în continuare deputat. Bătaia din trafic.

Dosarul

Mihai Lasca a fost trimis în judecată pentru loviri deoarece, în urmă cu doi ani, pe 24 august 2019, a blocat traficul rutier pe DN79 şi a luat la bătaie un orădean.

CITEȘTE ȘI: Diana Șoșoacă anunță că își face partid cu „mari oameni ai României”

Victima este actualul soţ al fostei partenere de viaţă a deputatului, care îl părăsise. Întregul incident a fost înregistrat dintr-o maşină din spate, iar filmuleţul (jos) a ajuns probă la dosarul în care Lasca a fost trimis în judecată pentru loviri, alături de certificatul medico-legal care atestă că leziunile provocate victimei – fractură perete lateral sinus maxilar stâng şi traumatism cranio-facial – au necesitat 20 de zile de îngrijiri medicale.

Prima sentinţă în caz a fost pronunţată la Judecătoria Oradea, pe 4 decembrie anul trecut, când Mihai Lasca a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani, plus 120 zile de muncă în folosul comunităţii. „Infracţiunea comisă de către inculpat este nejustificată şi imputabilă acestuia”, se arată în sentinţa în care judecătorul a mai arătat că locul şi modalitatea în care a acţionat Lasca denotă „dezinteres faţă de valorile sociale încălcate, respectiv integritatea corporală şi siguranţa circulaţiei pe drumurile publice”. Verdictul a fost menţinut în întregime, miercuri, şi la Curtea de Apel Oradea, decizia acestei instanţe fiind definitivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here