CLUJ: Judecătorul Cristi Danileț pierde primul meci cu CSM

IJ face poliția gândirii și cere CSM sa-l sancționeze pe Danileț după critici aduse CSM

Cererea depusă de judecătorul clujean Cristi Danileţ, prin care solicita suspendarea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii privind excluderea sa din magistratură, a fost respinsă ca neîntemeiată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis, în decembrie anul trecut,  excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

El susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

Instanţa a respins solicitarea magistratului pe motiv că este îndeplinită doar una din cele două condiţii prevăzute de legislaţie pentru ca un act administrativ să poată fi suspendat, respectiv paguba iminentă şi cazul bine justificat.

Motivarea Curții

Curtea a constatat că „argumentele aduse de reclamant nu au fost în măsură să justifice aparenţa de nelegalitate a actului administrativ atacat astfel că cerinţa cazului bine justificat nu este îndeplinită în cauză”.  

„Având în vedere că reclamantul a demonstrat prin probele administrate că este pus în imposibilitate de a-şi onora obligaţii legale de întreţinere, respectiv obligaţii contractuale locative, Curtea apreciază că, raportat la dificultatea accesului pe piaţa de muncă pentru o perioadă provizorie, cerinţa producerii unui prejudiciu material greu de reparat este îndeplinită, paguba iminentă fiind demonstrată.

Însă, având în vedere caracterul cumulativ al celor două condiţii şi împrejurarea că cerinţa cazului bine justificat nu este satisfăcută în cauză, Curtea urmează că nu sunt întrunite exigenţele art. 14 din Legea 554/2004 astfel că urmează să respingă ca neîntemeiată cererea de suspendare formulată de reclamant”, se precizează în hotărârea instanţei din Alba Iulia.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul CA Alba Iulia ca urmare a unei decizii de strămutare pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea Curţii de Apel poate fi contestată la ÎCCJ în termen de cinci zile de la comunicare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here