Comisia Europeană pune tunurile pe CSM în scandalul excluderii din Magistratură a lui Cristi Dănileţ: Urmărim cu mare îngrijorare!

IJ face poliția gândirii și cere CSM sa-l sancționeze pe Danileț după critici aduse CSM

Purtătorul de cuvânt al comisarului european pe justiție, Christian Wigand, a transmis miercuri că oficialii Comisiei Europene urmăresc „cu îngrijorare” măsurile disciplinare luate împotriva judecătorilor din România, ca reacție la decizia CSM de excludere din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

„Urmărim cu mare îngrijorare cele mai recente evenimente legate de măsurile disciplinare luate împotriva judecătorilor din România. Asigurarea independenței justiției este o obligație asumată de statele membre prin Tratat și un element cheie al statului de drept.

Misiunea CSM

Consiliul Superior al Magistraturii, a cărei misiune este apărarea independenței sistemului judiciar, este responsabil pentru aplicarea regulilor legate de libertatea de exprimare a magistraților în chestiuni legate de funcționarea și organizarea sistemului judiciar, precum și pentru aplicarea regulilor legate de viața privată.

CITEŞTE ŞI: Judecătorul Cristi Dănileţ, exclus din Magistratură! Acuzaţia: A postat un filmuleţ în care tundea gardul viu din curte

Rapoartele MCV au ridicat întrebări structurale legate de Inspecția Judiciară, întrebări care urmează să fie adresate (autorităților române, n.red.).

Comisia Europeană va continua să monitorizeze atent această situație – inclusiv alte cazuri în desfășurare – în contextul mecanismului de cooperare și verificare și a statului de drept”, este declarația purtătorului de cuvânt al comisarului european pe justiție, Christian Wigand.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here