Clotilde Armand cere un plan pe termen lung privind necesarul de creșe, grădinițe, școli și licee

buget

USB a cerut în cadrul Comisiei pentru învățământ a Consiliului Local al Sectorului 1 un plan pentru următorii ani în ce privește necesarul de licee, școli, grădinițe și creșe, dar și un inventar tehnic al clădirilor în care își desfășoară activitatea instituțiile de învățământ.

Reprezentantul USB în comisie, Clotilde Armand, a anunțat că ar putea cere lansarea unei proceduri de achiziții publice pentru contracte cadru cu firme de avocatură care să reprezinte Primăria Sectorului 1 în vederea soluționării unor cazuri, precum cel al Liceului Tehnic Mircea cel Bătrân.

„Am cerut un masterplan, adică am vrut să știu care este planul Primăriei pentru următorii trei-cinci, zece ani, ca să știm câte școli sunt necesare, câte licee, câte școli, grădinițe. De altfel, se pare că nu există un astfel de plan. O să revină Primăria ca să ne răspundă. Noi vom cere un plan sau îl vom construi, vrem să avem o viziune pe termen mediu și lung asupra nevoilor și a lucrurilor care trebuie făcute, nu o reacție punctuală pentru fiecare școală referitor la ce facem anul viitor”, a spus Armand într-un mesaj video postat pe Facebook.

Ea a menționat că USB a solicitat o organigramă a Primăriei, pentru a afla câți dintre angajați se ocupă de problemele legate de învățământ, dar și un inventar tehnic, pentru a vedea dacă vreuna dintre clădirile care găzduiesc instituții de învățământ ar putea fi afectată de cutremur. „Am cerut, în sfârșit, gradul de ocupare a școlilor, pentru că sunt niște școli care mereu refuză copiii pentru că nu au locuri și sunt alte școli care pur și simplu sunt goale. Evident că acest lucru ține de competența echipei care gestionează școala respectivă, a corpului profesoral, dar noi vrem să știm acest lucru. Adică, de ce să închiriem spații suplimentare pentru unele școli, când altele sunt pur și simplu goale”, a mai spus ea.

Clotilde Armand a semnalat „două probleme acute”, vizând Școala nr. 252, al cărei contract de închiriere expiră pe 30 septembrie, dar și Liceul Tehnic Mircea cel Bătrân. „O să publicăm un material: este o situație absolut deosebită, un liceu care a fost construit împreună cu Centrul de Construcții Căile Ferate (CCCF) la sfârșitul anilor ’70. Când s-a privatizat CCCF, nu știm cum s-a regăsit acest liceu în lista bazelor de active primite de firma Cord. A fost ceva în neregulă aici, dovadă că ei au au fost nevoiți să dea în judecată Primăria pentru a primi acest activ. Primăria nu s-a prezentat, acest liceu este acum în proprietatea firmei SC Cord SA Buzău, care este acum în faliment. Primăria plătește în fiecare lună aproape 25.000 de euro pentru a închiria acest liceu, care în mod normal ar trebui să fie în proprietatea Primăriei. Până acum am achitat suma de 1,5 milioane euro”, a precizat Clotilde Armand.

Ea a susținut că Primăria și-ar fi pierdut dreptul de preempțiune pentru achiziția acestei clădiri. „Se pare că la Primărie e un singur jurist, care nu face față — vă dați seama — la acest gen de probleme și până data viitoare îmi vor spune dacă există (contracte ale Primăriei cu firme de avocatură – n.red. ). Se pare că nu există contracte cadru cu firme de avocatură. Dacă nu există, o să cer să fie lansată o procedură de achiziții publice pentru a avea niște contracte cadru cu niște firme de avocatură care pot să ne reprezinte, pentru a regla acest gen de problemă care necesită niște competențe certe pe partea juridică”, a adăugat ea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.