Ciucă, despre riscul ca Rusia să atace România: Nu putem neglija ideea!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-un interviu difuzat miercuri de Antena 3 că probabilitatea ca Federația Rusă să atace instalații militare de pe teritoriul României este „mică”, totuși scenariul nu trebuie neglijat.

CITEŞTE ŞI: Ce spune Ciolacu despre candidatura la Preşedinţie

„Asa cum arata lucrurile acum acest scenariu nu poate sa fie neglijat, el trebuie sa reprezinte o ipoteza de analiza la nivelul specialistilor militari. Probabilitatea de a se intampla, din punctul meu de vedere, este una mica pentru ca am putut sa vedem in acest interval de timp, din februarie pana azi, ca nu a fost o dinamica a actiunii militare astfel incat sa poata sa dea incredere (armatei ruse, n.red.) ca poate sa angajeze dincolo de Ucraina si alte tari, or stim foarte bine ca orice lovitura pe teritorul unui stat membru NATO inseamna de la sine o actiune impotriva Aliantei, iar raspunsul este pe masura”, a afirmat Ciuca.

Armele nucleare

O eventuala folosire a armelor nucleare in razboiul din Ucraina este o decizie care nu ii apartine exclusiv lui Vladimir Putin, a adaugat premierul.

`Intrebuintarea armelor nucleare nu este o decizie care sa apartina doar unui singur om, si nu este o decizie doar politica. Este o decizie care se duce la indeplinire de mai multi factori, or eu cred ca in momentul de fata nu am pierdut acel minim de ratiune in care sa gandim ca daca folosim arma nulceara rezolvam conflictul sau ca cineva castiga de pe urma folosirii ei’, a explicat Ciucă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here