Ciolacu, scandal în Parlament: Dacă vrea să se compare cu Rusia, atunci facem cota unică!

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

România poate rămâne cu taxa unică, dacă vrea să se compare cu Rusia, în timp ce 99% dintre ţările europene au impozitare progresivă, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, care spune că nu există o ruptură în cadrul coaliţiei.

„E o discuţie. Eu mi-aş dori să ieşim din zona de sloganuri, din zona «dacă se scoate taxa unică», care, să mă iertaţi, dacă vrem să ne comparăm cu Rusia, rămânem cu această taxă unică. Dacă vrem să ne comparăm cu Europa, vedem ca 99% din ţările din Europa au impozitare progresivă. Impozitarea progresivă (…) nu va fi implementată nici anul acesta şi cred că nici anul viitor. Dar este o bază de discuţie şi ştiţi că porneşte digitalizarea de la ANAF (…) pentru ca trebuie ceva integrat. Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că «distrugem mediul de afaceri». N-am văzut mediul de afaceri distrus niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă”, a declarat Ciolacu, la Parlament.

Sistem de impozitare pentru UE

El a subliniat necesitatea creionării în coaliţia de guvernare, împreună cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, o perspectivă de viitor a României.

„Este pentru prima oară când o coaliţie îşi asumă acest lucru – atât PNL, cât şi PSD, cât şi UDMR. Dacă vreţi să scoatem breaking news că s-a certat Ciolacu cu Ciucă, n-am nicio problemă. (…) Nu este o ruptură în interior, dar eu consider că este necesar să discutăm. E adevărat mai exista politicieni care încearcă să apară la televizor cu ceva fantastic sau să aibă păreri. (…) Cota unică e cota unică”, a explicat Ciolacu.

El vede posibil ca în viitor să existe un sistem de impozitare similar pentru toate ţările Uniunii Europene, în actualul context internaţional marcat de războiul din Ucraina.

„Este nevoie să venim cu o viziune europeană peste tot, astfel încât să creăm un cadru concurenţial adecvat în interiorul UE. Lucrurile sunt într-o dinamică. Dacă dorim să mergem simplist, că eu m-am certat cu Ciucă, nu-i nicio problemă, nu m-am certat cu Ciucă, am vorbit şi azi dimineaţă şi avem în continuare discuţii şi cu BNR, cu FMI, cu toată lumea, să ne luăm toate informaţiile, astfel încât deciziile politice care o să afecteze pe toţi să fie cele corecte”, a argumentat liderul PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here