Cine ar putea moșteni averea miliardarului Dan Petrescu, mort în accidentul aviatic de la Milano

Dan Petrescu alături de familie
Dan Petrescu alături de familie

Partenera de afaceri a lui Dan Petrescu, miliardarul care și-a pierdut viața în accidentul aviatic de duminică, din Milano, este cea care ar putea prelua averea magnatului, potrivit unor surse citate de Gândul.

Potrivit acelorași surse, partenera de afaceri este Anca Surugiu. Aceasta ar controla și avea acces la toate datele offshore-urilor, știa unde se află conturile și era împuternicită de către Petrescu, potrivit surselor citate.

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac, pe care a reușit să-l depășească la capitolul avere.

Zeci de magazine METRO, AUCHAN, CARREFOUR, REAL, BILLA, au fost clădite pe terenurile sale, construite de el şi închiriate pentru 10-15-20 de ani  companiilor operatoare. Aşa ar fi strâns o avere de peste un miliard de euro, fiind considerat cel mai bogat român.

Potrivit businessmagazin, miliardarul Dan Petrescu a reușit să-și țină departe de ochii curioșilor viața publică. Foștii parteneri de afaceri îl descriu drept un om modest, în ciuda averii sale uriașe: „Este o persoana umila, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea sa-l vezi pe strada pe un scuter si sa nu stii cine este”.

Familia Petrescu, alături de părinții și bunica copilul de un an, care se afla și el în avion, voiau să sărbătorească botezul lui Filippo, în vila miliardarului Dan Petrescu din Sardinia, scrie ediția milaneză a ziarului Il Giorno.

Cele opt persoane, soții Petrescu, fiul lor de 30 de ani, mutat în Canada, întors acum în Europa alături de un prieten, Julien Brossard, Raphael Nascimbene și Claire Alexandrescou, părinții micului Filippo de numai o lună și 9 luni și mama lui Claire, Miruna Anca Wanda Lozinschi, voiau să meargă în Sardinia, pentru petrecerea de botez a lui Filippo, atunci când s-a petrecut tragedia.

Botezul copilului ar fi avut loc cu o zi înainte, sâmbătă, într-o biserică din Milano, scrie presa italiană. Avionul a ajuns la Milano de joi, 30 septembrie.

În vila dezvoltatorului imobiliar din Sardinia îi aștepta mama acestuia, în vârstă de 92 de ani.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here