Cine era miliardarul Dan Petrescu, mort în accidentul aviatic din Italia

Omul de afaceri Dan Petrescu, care a murit în accidentul aviatic de la Milano, alături de soție și băiatul său, avea 68 de ani și era considerat cel mai mare investitor din afacerile imobiliare.

Petrescu controla suprafețe mari de terenuri din București, dar și din țară. Cele mai vizibile erau în 2010 cele 15-20 de centre care includeau la vremea respectivă și hipermarketurile Real și alte galerii comerciale.

Potrivit adevărul.ro, chiar şi fostul tenismen Ion Ţiriac a susţinut de mai multe ori public faptul că Dan Petrescu este mai bogat decât el. „Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta listă a „Grupului de la Monaco”.

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost Ion Ţiriac, pe care a reușit să-l depășească la capitolul avere, informează știriromânia.ro

Zeci de magazine METRO, AUCHAN, CARREFOUR, REAL, BILLA, au fost clădite pe terenurile sale, construite de el şi închiriate pentru 10-15-20 de ani  companiilor operatoare. Aşa ar fi strâns o avere de peste un miliard de euro, fiind considerat cel mai bogat român.

Potrivit businessmagazin, miliardarul Dan Petrescu a reușit să-și țină departe de ochii curioșilor viața publică. Foștii parteneri de afaceri îl descriu drept un om modest, în ciuda averii sale uriașe: „Este o persoana umila, a condus ani de zile un Opel Vectra. Ai putea sa-l vezi pe strada pe un scuter si sa nu stii cine este”.

Cine se afla în avion

Familia Petrescu, alături de părinții și bunica copilul de un an, care se afla și el în avion, voiau să sărbătorească botezul lui Filippo, în vila miliardarului Dan Petrescu din Sardinia, scrie ediția milaneză a ziarului Il Giorno.

Cele opt persoane, soții Petrescu, fiul lor de 30 de ani, mutat în Canada, întors acum în Europa alături de un prieten, Julien Brossard, Raphael Nascimbene și Claire Alexandrescou, părinții micului Filippo de numai un an și 9 luni și mama lui Claire, Miruna Anca Wanda Lozinschi, voiau să meargă în Sardinia, pentru petrecerea de botez a lui Filippo, atunci când s-a petrecut tragedia.

Botezul copilului ar fi avut loc cu o zi înainte, sâmbătă, într-o biserică din Milano, scrie presa italiană. Avionul a ajuns la Milano de joi, 30 septembrie.

În vila dezvoltatorului imobiliar din Sardinia îi aștepta mama acestuia, în vârstă de 92 de ani.

Din primele informații, se pare că ceva a mers prost imediat după decolarea de pe aeroportul din Linate, la 13.04. Primele apeluri la 112 au sosit la doar cinci minute de la decolarea avionului.

Cauza accidentului e pusă pe seama funcționării proaste a singurului motor al avionului, așa se explică încercarea disperată de a schimba traseul cât mai repede posibil, pentru a reveni la Linate. Aeronava a pierdut rapid altitudine și a lovit clădirea, o stație de autobuz în construcție, cu 150 de kilometri pe oră.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here