sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaCe cred românii din Diaspora despre campania de vaccinare din țară: „Bravo,...

Ce cred românii din Diaspora despre campania de vaccinare din țară: „Bravo, România! Jos pălăria!”

-

O româncă stabilită în Elveția a ținut să felicite România pentru modul în care a organizat campania de vaccinare. Aceasta a transmis un mesaj chiar în timp ce ieșea de la un centru de vaccinare din Elveția.

„Am urmărit cu mare interes campania de vaccinare din România pe rețelele sociale și, sincer, tot ce pot spune e: jos pălăria! Jos pălăria pentru organizare, rapiditate, eficiență, determinare etc. Pur și simplu, jos pălăria! Nu am mai auzit de nicio altă țară care să fie atât de bine organizată în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19.

Nu am mai auzit ca alte țări să organizeze maratoane pentru vaccinare, drive-thru-uri sau centre deschise non stop! Bravo, România! Ești un model demn de urmat la nivel internațional în cazul de față! Practic, oamenii nu au absolut nicio scuză să nu se vaccineze.

Aici în Elveția vaccinarea pentru publicul larg doar ce a fost deschisă de curând și doar în anumite cantoane („județe” elvețiene), pe când toți prietenii mei din România sunt deja vaccinați cu ambele doze de ceva timp. Momentan, Elveția a aprobat și achiziționat două mărci de vaccin: Modena și Pfizer (celelalte sunt încă în studii clinice, dar experții spun că aprobarea va urma în curând – deci într-un viitor apropiat Elveția va folosi și AstraZeneca și Jannsen-Cilag).

Studiile științifice au arătat că ambele vaccinuri pe bază de ARN mesager funcționează la fel și au același procentaj de eficacitate, deci Elveția nu consideră necesar ca cetățenii să poată alege unul sau altul, pentru că sunt fix același lucru. Așadar, spre deosebire de România, aici nu știi dinainte ce vaccin folosesc în centre, pentru că depinde de stocurile disponibile.

Spre exemplu, noi am descoperit astăzi că, în centrul în care am fost să ne vaccinăm, foloseau Moderna. Oricum ne e indiferent, toate vaccinurile sunt bune, indiferent de marcă. Socrii mei s-au vaccinat în Franța cu AstraZeneca, iar mama mea în România cu Pfizer. Acum abia așteptăm să ne revedem familiile și prietenii în siguranță! Bravo tuturor celor implicați în organizare și bravo celor care s-au vaccinat!”, a scris Ali Loum, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...