Care sunt stațiunile preferate de români pe litoral în minivacanța de 1 Mai și cât vor cheltui

1 Mai hotelurile de 4 și 5 stele

Românii care merg la mare de 1 Mai vor plăti, în medie, 955 de lei pe cameră pentru trei nopţi de cazare.  Cel mai scump pachet achiziţionat a fost la un hotel de 5 stele din Mamaia, la un preţ de 2.024 de lei.

Turiştii au început să-şi rezerve sejurul de 1 Mai imediat după Revelion, însă vârful a fost înregistrat la începutul lunii aprilie, a anunţat duminică agenţia Litoralulromanesc.ro.

„Sunt, însă, şi români care aşteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanţe la mare, iar pentru că vremea se anunţă frumoasă, estimăm că un număr mare de turişti îşi vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare”, a declarat directorul agenţiei, Ştefan Necula.

Ofertele last minute includ cazare pentru trei nopţi cu mic dejun la un hotel de 3 stele din Mamaia, spre exemplu, la un preţ de 375 lei camera dublă. Pentru această minivacanţă, românii au preferat să meargă pe litoralul românesc în staţiunile Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche şi Eforie, la polul opus situându-se staţiunile Saturn, Jupiter şi Eforie Sud.

Cei mai mulţi aleg să petreacă trei nopţi la mare, începând de sâmbătă, 28 aprilie, cu ieşire marţi, 1 Mai. Tariful mediu pentru o camera este de 955 de lei, astfel că o persoană ar plăti 477 lei, în medie, pentru trei nopţi de cazare.

Zona de nord a staţiunii Mamaia are un grad de ocupare de peste 80% deja, fiind deschise majoritatea hotelurilor, cu excepţia celor care au în derulare lucrări de modernizare. “În zona de nord a staţiunii se vor deschide toate cluburile, iar în această perioadă va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie – 1 mai, se va desfăşura şi festivalul Bonheur, tot în Mamaia”, a adăugat Necula.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here