BUCUREȘTI. Miting pro-Ucraina în Piața Universității

Un miting de susținere publică a păcii și a libertății, urmat de un Marș de sprijin pentru poporul ucrainean, va avea loc duminică, 20.03.2022, începând cu orele 16.00, în Piața Universității din București, în fața Teatrului Național, la borna kilometrului zero al democrației și libertății, anunță Asociația 21 Decembrie 1989, organizatoarea evenimentului.

De la ora 17:45 va începe deplasarea către Ambasada Federației Ruse, pe traseul Piața Romană – Piața Victoriei – Ambasada Ucrainei – Statuia Aviatorilor – Ambasada Federației Ruse, mai spun organizatorii, care precizează că „manifestarea publică se bucură de toate aprobările legale ale autorităților”.

Se pot face donații

„Pentru români, decembrie ‘89 a fost un timp al jertfei, al curajului nobil, al generozității și al solidarității. Atunci ne-am despărțit de Cortina de Fier impusă în 1945 de sovietici.

În ultimele două săptămâni, privim cu admirație spre ucraineni, care se apără cu un curaj eroic de Imperiul Răului și ajutăm prin puterile noastre pe cei care fug din calea dezastrului.

Asociația „21 Decembrie 1989” face un apel la oamenii conștienți de ororile pe care le trăiesc semenii noștri din Ucraina să participe la miting (…)

Atacurile Rusiei lui Putin nu îi afectează doar pe ucraineni, ci pe noi toți ca umanitate. Fiecare om cu conștiința libertății se simte atacat de invazia rusească. De aceea, nu avem altă alternativă decât să fim uniți.

În acest context, e nevoie, mai mult ca niciodată, să fim solidari împotriva agresiunii rusești neprovocate și premeditate, împotriva ororilor invaziei ordonate de de Putin.

Veniţi în stradă acum, când nedreptatea și opresiunea ne afectează pe fiecare dintre noi.

Nu avem voie să închidem ochii, nu putem să ne închidem inimile şi trebuie să acţionăm.

Voluntarii Asociației „21 Decembrie 1989” sunt implicați în efortul de a aduna ajutoare pentru vecinii ucraineni ce trăiesc ororile invaziei, organizând acțiuni concrete de sprijin a acestora. Duminică 20.03.2022, va fi amenajat un spațiu special pentru donații”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here