Bucătarul lui Ceaușescu, protejat de Parchetul Slatina și Poliția Scornicești

Constantin Bitu

Cunoscut ca „Bucătarul lui Ceaușescu”, renumitul Constantin Bitu din Scornicești a fost acuzat de Distribuție Energie Oltenia SA că, prin firma BITU IMPEX la care este administrator, ar fi furat curent electric în valoare de 300.000 RON, dar plângerea penală zace în sertarele Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina și în cele ale Poliției Scornicești.

Parchetul a dat acum doi ani, pe 29 martie și 7 iulie, două Ordonanțe de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Bitu și a firmei sale, însă acestea au fost desființate, în dosarul 5605/311/2021, de Judecătoria Slatina, pe 15 iulie 2021, așa cum reiese de pe portal.just.ro:

„15.07.2021

Ora estimata: 09:00

Complet: PEN-cp3

Tip solutie: admite plângerea

Solutia pe scurt: În baza art. 341 alin. 6 lit. b C.proc.pen. admite plângerea formulată de petenta Distribuţie Energie Oltenia S.A., împotriva Ordonanţei nr. 3701/P/2020 din data de 29.03.2021, dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, menținută prin Ordonanţa nr. 47/II/2/2021 din data de 07.05.2021, dispusă de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Desfiinţează ordonanţele sus precizate şi trimite cauza procurorului pentru a completa urmărirea penală”.

Ei bine, au trecut peste doi ani și procurorul, cu ajutorul neprecupețit al Poliției Scornicești, nu a „reușit” să completeze urmărirea penală. Cel puțin așa se explică faptul că dosarul nu a mai ajuns niciodată pe masa judecătorilor.

Surse din apropierea cauzei nu exclud ca „greutățile” pe care le întâmpină oamenii legii în finalizarea anchetei penale pentru furt să se datoreze prieteniei lui Constantin Bitu cu șeful liberalilor din județ, Liviu Voiculescu, și cu comisarul Marian Scaete, șeful Poliției Scornicești.

Aceleași surse mai susțin că și un alt membru al familiei Bitu, ar avea ceva probleme cu legea, dar nu în România, ci în Franța. În februarie 2022, tribunalul din Rouen l-ar fi condamnat pe acesta la opt luni de închisoare pentru fraude bancare și ar fi emis un mandat de arestare cu numărul J1520106GN76, momentan valabil doar pe teritoriul francez. Oare Poliția Scornicești știe?

Legături cu Bănicioiu și Securitatea

Constantin Bitu, prieten la cataramă cu socrul fostului ministru al Sănătății Nicu Bănicioiu,  Ioan Prioteasa,  ex-primar al Scorniceștiului din partea Partidului Național Liberal, reciclat acum în om de afaceri, a avut strânse legături cu organele de Securitate. Potrivit surselor noastre, el a lucrat ca bucătar la Hotel Parc, în Slatina până în anul 1989, fiind cunoscut drept „bucătarul lui Ceaușescu”.

Soția sa a lucrat și ea tot în turism. Pentru că ar fi fost apropiat de organele de informații, Constantin Bitu ar fi fost propus pentru „protocol 0”, fiind prezent la unele mese la care au participat, îndeosebi la Scornicești, liderii comuniști în frunte cu dictatorul Nicolae Ceaușescu.

Notărița lui Bercea Mondial, nașa tranzacțiilor dubioase ale lui Bitu

Lumea amicului socrului lui Bănicioiu se intersectează și cu cea a lui Bercea Mondial în biroul unei notărițe controversate din Slatina, Rodica Ruscu.

Acolo la biroul notăriței lui Bercea Mondial, Constantin Bitu și-a derulat afacerile și tranzacțiile dubioase.

Cea mai scandaloasă tranzacție este aceea în care Bitu, în calitate de administrator și asociat unic al firmei Bitu Impex SRL, i-a vândut soției sale imobilul firmei, un viloi cu 3 etaje și o suprafață de 1000 de metri pătrați, cu doar 10.000 de lei (2.700 de euro, la cursul valutar de la acea vreme)!? 

Administratorul Constantin Bitu a vândut cu 10.000 de lei familiei sale o vilă de 1.000 mp, pe care a ipotecat-o apoi pentru 250.000 de lei

Pe notăriță nu a interesat-o nici prețul ridicol de mic, nici faptul că practic, Constantin Bitu și-a vândut imobilul lui însuși (bunurile obținute în timpul căsătoriei sunt comune). Despre vânzarea vilei, mult subevaluată, pentru a diminua substanțial cuantumul taxelor datorate statului, s-ar putea interesa și procurorii, care să verifice dacă Bitu a folosit cu rea credință creditul societății.

Să mai spunem că vila construită de societate în 2007, la Negreni, în apropiere de Scornicești, în același timp cu o pensiune ridicată de Bitu la Olănești cu fonduri europene, a fost ridicată pe un teren cumpărat de SC Bitu Impex SRL în anul 2000 de la propria familie, tranzacție nășită tot de notărița interlopului Bercea Mondial, cumătrul lui Mircea Băsescu.

Două luni mai târziu după manevra de la notărița lui Bercea, Constantin Bitu s-a dat singur de gol, când a încheiat la CEC o ipotecă pe imobil în valoare de 250.000 de lei, adică de 25 de ori mai mult decât suma trecută în contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu soția sa. Aviz Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor!

Bănicioiu

Constantin Bitu, avere de invidiat

Un alt lucru interesant cu privire la Constantin Bitu și care ar putea intra în vizorul organelor de anchetă, este averea acestuia. Numai în 2017, Bitu a făcut mai multe achiziții imobiliare:

Teren agricol cu o suprafață de 8.35 ha

Teren forestier cu o suprafață de 1 ha

Casă de locuit în Negreni, Olt

Două spații comerciale în Negreni, Olt

În declarația de avere depusă de Bitu în anul 2020, atunci când a candidat fără succes la funcția de consilier local, acesta are menționate doar venituri din pensie – 25.800 de lei anual și aproximativ 10.000 de lei, din venituri agricole, care nu pot justifica singure bunăstarea sa.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.