Galerie foto/Bricul Mircea continuă marșul pe Dunăre. După 80 de ani a ajuns în portul Galați

Bricul Mircea continuă marșul pe Dunăre. După 80 de ani a ajuns în portul Galați

Mii de oameni au participat la ceremonia de întâmpinare a navei Mircea. Celebra navă școală a ajuns la Galați, după 80 de ani de la prima și ultima vizită făcută în portul dunărean. Bricul se află în marș pe Dunăre și până acum a acostat în porturile Tulcea și Galați.

La ceremonialul de primire a navei şcoală “Mircea” în Portul Galați au participat autorităţi, dar și mii de oameni care au stat la coadă pentru a urca pe bricul cunoscut drept “bijuteria Marinei Române”.

Bricul Mircea va rămâne în Galați două zile și mai poate fi vizitat, miercuri, între orele 09.00-13.00 și 15.00-19.00. Vizitatorilor li se oferă un tur ghidat la bordul celebrei nave şcoală a Marinei Militare și sunt întâmpinaţi de echipaj, de reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale şi de fanfara militară.

Bricul a fost construit în 1939 pe un șantier naval din Germania și a fost botezat după numele domnitorului Mircea cel Bătrân. În acel an, nava a făcut o călătorie până la Galați, avându-l la bord pe regele Carol al II-lea.

„O navă istorică, o navă care a făcut foarte multe mile de-a lungul timpului, a pregătit multe generații, 70 de generații de ofițeri, maiștri militari. rimul marș al navei Mircea a fost aici, la Galați, în 1939, când s-a lansat prima navă militară construită în șantierul din Galați, se numea Amiral Murgescu. Galațiul este un oraș frumos, cu oameni minunați, a fost o acostare ușoară. Ne așteptăm la mulți oameni care vor să viziteze nava. Acum 80 de ani nava nu a putut acosta, amenajările portuare din vremea respectiv probabil nu au permis”, a declarat comandantul navei Mircea, Mihai Târhoacă.

Elevi, la bordul navei Mircea

În premieră, după aproximativ 20 de ani, elevi de la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza sunt la bordul navei și participă la acest marș. „Este o experiență unică. Este prima dată când sunt la bordul acestei nave, o experiență pe care sigur nu o voi uita niciodată. Aici ne-au introdus în viața marinărească, totul a decurs foarte bine”, spune o elevă.

De la Galați, Bricul Mircea va pleca la Brăila unde va sta joi și vineri. La final, nava se va întoarce în portul mamă, Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ