Brăila: primarul Aurel Simionescu, acuzat de PNL că vrea să vândă pe şest magistrala de termoficare

BrăilaCopreședintele PNL Brăila Cătălin Boboc a acuzat marţi majoritatea PSD, în frunte cu primarul Aurel Simionescu, că vrea ca în ședința de miercuri a Consiliului Local Municipal să treacă din domeniul public în domeniul privat al municipiul Brăila magistrala de termoficare.

„Amintesc faptul că în anul 2013 conducta CET a fost evaluată la un cuantum de circa 24 miliarde de lei vechi, la închiderea societății suma putând fi folosită pentru plata datoriilor imense pe care CET le avea față de furnizorii de utilități. Până la acest moment, niște domni din cadrul Consiliului de administrație al CET au închis ochii sau au fost poate chiar părtași la furtul unei mari părți din conductă, iar abia astăzi, când valoarea magistralei a fost minimalizată, majoritatea PSD, în frunte cu primarul Aurel Simionescu, vrea să vândă ce a mai rămas pentru a legaliza hoția făcută anterior”, a declarat Boboc.

Copreședintele PNL susține că în tot acest timp societatea de termoficare trimite somații de executare silită brăilenilor datori, cu toate că în ultima perioadă de funcționare serviciile furnizate au lăsat de dorit.

„Consider că soluția nu este nici pe departe legalizarea furtului anterior printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal, ci sesizarea organelor în drept și recuperarea prejudiciului de la făptași, indiferent cum se numesc ei, și nu punerea furtului în cârca brăileanului de rând. Să nu se înțeleagă greșit, suntem de acord cu valorificarea a ceea ce a rămas din conductă, dar așteptăm tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de această pierdere. La Brăila, în ultimii ani, s-a creat o rețetă de succes: unii fură, iar cetățenii acoperă pagubele”, a completat Cătălin Boboc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here