Black Friday aduce amenzi. Compania Altex, sancţionată cu 50.000 de lei pentru reduceri înşelătoare de preţuri, riscă suspendarea activității

FOTO: JESHOOTS-com/Pixabay.com
FOTO: JESHOOTS-com/Pixabay.com

Compania Altex a fost amendată cu 50.000 de lei . Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a propus suspendarea activității deoarece oferea la vânzare produse cu reduceri înşelătoare de Black Friday.  Magazinul nu face reducerile din preţul de referinţă.

Au fost descoperite pe site mai mult de 1.000 de produse care prezentau abateri de preţ. Reprezentanții Altex au comunicat inspectorilor că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu respectă prevederile legale, potrivit hotnews.ro.

Campania online Black Friday, la verificat

ANPC a anunţat că a făcut împreună cu Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov, o verificare a mediului online legat de modul în care are loc campania Black Friday.

„Astfel, în data de 9 noiembrie, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ. Fără a aplica reducerile din preţul de referinţă. Cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus. Echipele de control ANPC au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site. Reprezentanţii Altex au afirmat, cu ocazia discuţiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”, a comunicat ANPC.
 

Altex, amendă de 50.000 de lei

Operatorul economic a fost amendat cu 50.000 de lei. A fost propusă şi suspendarea activităţii până la încetarea practicii comerciale incorecte.

„ANPC va informa autorităţile din domeniu, respectiv Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex. Pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de «reducere de preţ» neconformă. De asemenea, ANPC va informa organele penale competențe în România cu privire la cazurile de înşelăciune constatate. Ca urmare a acestor controale”, a mai anunţat ANPC.

Printre produse cu probleme găsite de comisarii ANPC se află un telefon mobil care era comercializat cu 1.679 de lei. Preţul era considerat redus de la 1.999 de lei, dar ANPC a descoperit că pe 3 noiembrie telefonul era vândut cu aceeași sumă cu care era comercializat astăzi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here