Biletul unic de călătorie Metrorex-RATB este pus în vânzare duminică. Cât costă noul titlu de transport

biletul unic

Metrorex și Regia Autonomă de Transport București introduc la vânzare, începând de duminică, biletul unic, au confirmat sâmbătă reprezentanţii Metrorex.

„De mâine (duminică – n.red.), noile titluri de călătorie pot fi achiziționate atât de la casieriile Metrorex cât și de la cele ale RATB. De asemenea, celelalte titluri de călătorie existente ale Metrorex rămân valabile, fără a suferi modificări”, precizează reprezentanții Metrorex într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

Cu biletul unic Metrorex — RATB se pot face călătorii multiple cu metroul și mijloacele de transport de suprafață ale RATB într-un interval de 60 de minute. Ultima validare se poate efectua cu un minut înainte de expirarea perioadei stabilite, de o oră, fiind permisă călătoria până la capătul liniei RATB sau până la ieșirea din stațiile Metrorex.

Costul biletului unic este alcătuit din costul biletului RATB, în valoare de 1,30 lei, cel al biletului Metrorex, în valoare de 2,50 lei, la care se adaugă costul cardului și cheltuielile cu mentenanța. Noile titluri de călătorie, care pot fi utilizate în toate stațiile de metrou, sunt: bilet unic 60 minute (valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex) — 5 lei, bilet cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie (valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex) — 34 de lei și abonament de o zi (valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex) — 17 lei.

Biletele unice vor putea fi încărcate pe suport contactless ultralight și validate atât la porțile de acces din stațiile de metrou, cât și la validatoarele din mijloacele de transport de suprafață. Implementarea noilor titluri de călătorie a fost agreată prin Acordul de principiu privind oferta tarifară integrată pentru sistemul de transport public din municipiul București semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, și de ministrul Transporturilor, Felix Stroe, în data de 29 noiembrie 2017.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here