1.200 de pistoale depistate în vama Negru Vodă

Pistoalele marca „Stalker”, calibru 9 mm, depistate la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă din Constanța, la granița cu Bulgaria, nu sunt letală, anunță Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța într-un comunicat de presă.

CITEŞTE ŞI: Autoturism de lux, furat din Italia, descoperit în trafic de poliţiştii de frontieră 

Firma exportatoare este cu sediul în Istanbul, iar pistoalele urmau să ajungă la o societate cu sediul în Odessa, Ucraina.
În transport erau 400 de pistoale marca „Stalker” model 914, 200 de bucăți din modelul 917 și 600 de bucăți, din modelul 918, toate de calibrul 9 mm.

„S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a celor 1.200 de pistoale neletale identificate și depozitarea acestora la sediul Gărzii de Coasă. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată, prevăzută și pedepsită de art. 271 lin.1 din Legea nr. 86/2006”, se arată în comunicat.

Camion încărcat

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării, se precizează într-un comunicat de presă al instituției. Armele vor fi trimise spre expertizare.

Au fost descoperite într-un tir condus de un șofer de 54 de ani din Ucraina 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale, marca Stalker, calibru 9 mm, care au fost ridicate în vederea expertizării.

„În data de 30.03.2023, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 54 de ani, la volanul unui ansamblu rutier cu semiremorcă, înmatriculat în Ucraina. Bărbatul transporta, conform documentelor de însoţire, pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina.

Întrucât exista suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au însoțit ansamblul rutier în Portul Constanța, iar împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța-Sud au desigilat compartimentul marfă al mijlocului de transport şi să efectueze controlul amănunţit al acestuia”; se precizează în comunicat.

S-a deschis un dosar penal pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here