​Ministrul Educației: Școala va începe pe 14 septembrie

FOTO: Gov.ro
Monica Anisie ne-a declarat că la minister nu s-a comunicat nimic despre anularea diplomelor lui Laurențiu Barangă

​Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică seară, că scoala va începe pe 14 septembrie.

Scenariul de urmat fiind decis de fiecare unitate de învățământ în funcție de situația epidemiologică. Anisie a precizat că inspectorii scolari sunt optimiști că în 80% din școli elevii să se întoarcă în clase.


„​Începe școala pe 14 septembrie, chiar dacă au fost discuții cu anumiți specialiști epidemiologi care recomandau să amânăm începutul de an școlar sau să începem în sistem online tocmai pentru ca boala să se poată consuma. Noi mâine așteptăm de la DSP rapoartele privind situația epidemiologică pe fiecare localitate. Umează ca fiecare unitate de învățământ să aleagă scenariul în funcție de situația epidemiologică. Până la acest moment, inspectorii au spus că sunt optimiști ca în 80% din unități să începem școala fizic. Mâine aflăm care e situația epidemiologică după care vom putea să dăm toate datele necesare”, a spus Anisie.

Premierul Ludovic Orban a admis vineri că au existat discuții pe scenariul organizării cursurilor online de la 14 septembrie. Iar revenirea în clase să se facă de la 1 octombrie. Dar nu s-a luat o decizie în acest sens, rămânând în vigoare, deocamdată, deciziile luate până acum.

„Au fost discuții pe tema asta. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici epidemiologi, infecționiști, care spun că atât profesorii cât și copiii, într-un procent foarte mare revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectați au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, o deplasare de concediu. S-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie. Dacă se va lua o decizie, o vom anunța în timp util”, a precizat Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here