Poprirea pe contul bancar. Cum se contestă executarea silită

Poprirea pe contul bancar, factura la utilitati

Poprirea pe contul bancar impusă de executorul judecătoresc sau cel fiscal în cadrul executării fiscale, nu este o măsură definitivă, ci una temporară și cu anumite limite ce dacă nu sunt respectate transformă executarea silită într-o procedură ILEGALĂ, avertizează cunoscutul avocat Adrian Cuculis.

Poprirea pe contul bancar, formalitate ce ține de executarea silită a unei creanțe, este o procedură intruzivă și care vă blochează accesul la conturile bancare și chiar la propriul salariu atunci când angajatorul dumneavoastră este transformat într-un terț poprit.

„Ilegalitatea executării silite prin poprire poate să fie dată de mai multe elemente ce pot fi identificate doar dacă un avocat specializat în executare silită va verifica cu atenție actele primite de la executor. Unele dintre motivele pentru care poprirea poate fi ilegală se referă la prescripția sumelor executate, lipsa mențiunii sumei executate din încheierea de încuviințare, necompetența executorului judecătoresc, adăugarea de către recuperatori a dobânzilor contractuale și altele”, explică avocatul Adrian Cuculis.

CITEȘTE ȘI: Cum scăpăm de executarea silită în cazul facturilor la utilități încărcate șmecherește

Statistic vorbind, în ultimii 10 ani, a fost executată silit de către executori la cererea băncilor, a IFN-urilor și a recuperatorilor, jumătate din populația României.

Poprirea pe contul bancar. Decizia executorilor, executorie

Poprirea pe contul bancarfactura la utilitati

Avocatul a câștigat recent un proces în care a reușit să anuleze o altă executare silită, de data aceasta pornită de către Prosperocapital SARL, care în mod normal era reprezentat prin KRUK SA, invocând neregularitatea actelor de executare silită.

„Observăm din decizia pronunțată de către instanța de judecată că poprirea pe contul bancar a avut întindere doar până la momentul intervenirii hotărârii de anulare a executării silite. Ceea ce trebuie să știți este că procedura de poprire se ridică imediat după ce instanța de judecată s-a pronunțat chiar și pe fondul cauzei, sentința având caracter executoriu”, a mai precizat specialistul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.