Sindicaliștii vamali demască un posibil caz de corupție

legislația românească caz de corupție țigări piața neagră

Sindicaliștii vamali demască un posibil caz de corupție prin care se introduc țigări ilegale în țară și cer demisia celor împlicați în acest caz.

„Solicităm Parchetului General, Ministerului de Interne si Ministerului Finanțelor Publice, precum și celorlalte instituții ale statului cu atribuții în domeniu, să urgenteze cercetările în cazul transportului de țigări depistat ca fiind ilegal pe teritoriul României în data de 5 octombrie 2018”, spun sindicaliștii din Sindicatul Național Vamal Unirea.

În fapt:

  • în data de 4 octombrie 2018, orele 14.00, prin vama Siret a intrat automarfarul PB008JPC/A 101PB, încărcat cu tigări de contrabandă
  • în data de 5 octombrie 2018, ora 6.30, automarfarul încărcat cu țigări de contrabandă a avut un accident și astfel a fost descoperită încărcătura de țigări care a pătruns ilegal în țară.
  • în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2018 din magazia Biroului Vamal Olt a fost furată întreaga cantitate de țigări confiscate din transportul de contrabandă, chiar dacă în depozit existau și alte țigări.

„Facem precizarea că, la graniță, șeful echipei de control vamal este reprezentantul poliției de frontieră care dispune intrarea, controlul și accesul camioanelor pe teritoriul național”, spun sindicaliștii.

Sindicatul Național Vamal Unirea solicită de urgență retragerea din ”CÂMPUL TACTIC” a tuturor ofițerilor care își desfășoară activitatea în sistemul vamal, deoarece cred că operațiunea mai sus menționată a fost în mod cert coordonată și numai un accident nevinovat a demascat-o.

„Mai mult, pentru țigările care au fost furate de către hoți pricepuți, România datorează taxe vamale la Uniunea Europeană, conform proverbului românesc: ”…….și cu banii luați”!”, încheie reprezentanții sindicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

*