Vîlceanu, despre revenirea USR în coaliție: Punem acum un guvern minoritar și ne împăcăm peste o lună, două

Dan Vîlceanu, fostul ministru al Finanțelor, spune că în acest moment PNL propune USR să voteze guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă, după care să negocieze o lună, două, să se împace, iar USR să revină la guvernare.

„Important e ca România să aibă un guvern cât mai repede și am luat toate variantele posibile. Oamenii nu mai știu ce să înțeleagă. E ca la nebuni. Am avut o coaliție funcțională și ne-am trezit dintr-odată că cineva face o moțiune de cenzură din interiorul coaliției și dă jos Guvernul la 12.000 de cazuri pe zi. Acum sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a acuzat Dan Vîlceanu, duminică seara, la Digi24.

Întrebat dacă PNL nu mai vrea refacerea coaliției, Dan Vîlceanu a răspuns: „Absolut că ne dorim refacerea coaliției! Nu poate fi altfel decât cu USR și UDMR. Dar România nu are timp să stea încă două-trei săptămâni pe loc, fără guvern, ca să discutăm noi coaliții. România are nevoie acum de un guvern. Și este un prim pas să pui un guvern acum, repede, că ai nevoie de un guvern, și stăm după aceea și ne certăm, două, trei săptămâni, o lună, două, până când ne împăcăm și ne dăm seama că am greșit cu toții și rezolvăm problema. Dar nu poți să stai fără guvern, doar ca să ne certăm noi”, a declarat Dan Vîlceanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.