Urmașii eroilor-martiri și răniții din Decembrie 1989 ies în stradă la 33 de ani de la Revoluție

Ion Iliescu

Urmașii eroilor-martiri și răniții din Decembrie 1989 ies în stradă pentru a protesta împotriva demiterii lui Andrei Ursu din funcția de Director Științific al Institutului Revoluției Române (IRRD), instituție creată de Ion Iliescu pentru a-i certifica varianta despre evenimentele de acum 33 de ani.

Asociația Urmașilor Eroilor din Decembrie 1989, împreună cu Asociațiile Răniților Revoluției din Decembrie 1989, organizează vineri, între orele 10.00–12.00, un protest ce va avea loc în fața Institutului Revoluției.

Comunicatul protestatarilor

„În urmă cu aproape 33 de ani, mii de români au ieșit în stradă pentru a înlătura un regim totalitar, fiind întâmpinați de tancuri și gloanțe, mulți dintre ei fiind omorâți (1204 Eroi) sau răniți (peste 2500), alții fiind reținuți și torturați până la moarte. Urmașii celor uciși cu sânge rece în acel decembrie 1989, precum și răniții, au decis să dea glas situației grave în care se află cercetarea pentru aflarea adevărului din decembrie 1989.

Este pentru prima dată după Revoluția din Decembrie 1989 când se protestează pentru aflarea adevărului despre evenimentele din decembrie 1989.

Cerem instituțiilor abilitate ale statului român sprijinul pentru aflarea tuturor criminalilor din Decembrie 1989 și pedepsirea acestora, pentru ca acei Eroi să se poată odihni în Pace.

În consecință, Institutul Revoluției, instituție creată să analizeze evenimentele din decembrie 1989, trebuie să mențină cercetarea adevărului evenimentelor din decembrie 1989, iar odată cu demiterea domnului Andrei Ursu din funcția de Director Științific, acest rol înceteaza a mai fi prezent.

De asemenea, dorim ca domnul Emilian Cutean (Secretar General) să părăsească această funcție întrucât nu reprezintă o garanție de echilibru moral și științific prin faptul că, acest om are o condamnare definitivă de trei ani, și continua să pună o piedică în aflarea adevărului, mai mult, Institutul Revoluției nu trebuie să mențină cu obsesie acest om pus în funcție de Ion Iliescu (2004), un inculpat in „Dosarul Revolutiei”.

În condițiile date, noi, victimele Revoluției din decembrie am ales să protestăm în fața I.R.R.D pentru Eroii lui decembrie 1989 și aflarea adevărului.

Considerăm ca, de 33 de ani, în fiecare Decembrie, familiile urmașilor de Eroi Martiri și răniții în Revoluția Română, NU se bucură de împodobirea bradului și de sărbătoarea Crăciunului, copiii Eroilor Martiri ducând coronițe de brad la mormântul părintelui, mamele la mormântul  fiului, soțiile la mormântul soțului pierdut la Revoluție.

În concluzie, prin demiterea domnului Andrei Ursu si a echipei de cercetători considerăm că se încearcă blocarea cercetării în cadrul Institutului Revolutiei, o instituție a statului român înființată pentru aflarea adevărului din decembrie 1989, astfel, repetăm, în data de 9.12.2022 (vineri), intre orele: 10.00-12.00, împreună cu 50 de victime ale Revoluției Române din decembrie 1989 vom protesta în fața Institutului Revoluției (str C.A Rosetti nr 33).

Va mulțumesc,

Cu stimă, organizatorul evenimentului,

Mihai Dodu, fiul Eroului-Martir Dodu Daniel

Tel: 0723.850.716”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.