Tătaru se așteaptă să se generalizeze certificatul digital: „Valul 4 e al nevaccinaților. Trebuie să ne asumăm decizii”

Nelu Tătaru

Nelu Tătaru se așteptă să fie generalizat certificatul digital, astfel încât să nu mai fie închise activitățile economice și a susținut că anumite sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii trebuie să fie sigure, fie prin vaccinare, fie prin testare. Potrivit acestuia, „valul 4 e valul nevaccinaților” deoarece peste 98% dintre cei decedați de COVID sunt nevaccinați.

Fostul ministru al Sănătății susține că, dacă se ajunge la un grad de imunizare ridicat, se poate reveni la viața normală.

Tătaru mai afirmat că „decât să stimulez pe cineva să se vaccineze, mai bine bonific pe cei care s-au vaccinat și nu mai țin activitățile închise”.

„Avem o frustrare justificată a celor care au fost corecți. Anul trecut întrebam când va apărea vaccinul și număram lunile. În ianuarie era «nu treceți în față», «să respectăm rândul». (…) Paturile din spital noi putem să le facem pentru cei care sunt non-covid, depinde doar de noi. (…) Acum avem vaccinarea. Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii. Haideți să le facem sigure: facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri. Trebuie să ne asumăm niște decizii. (…)„Mă aștept să se generalizeze certificatul verde, în timp ce mă aștept să devenim o societate conștientă. Trăim într-o societate în care trebuie să avem grijă și cel de lângă noi”, a declarat Nelu Tătaru.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.